Adevărul despre frica tinerilor de vânzări

Se pare că multor oameni le este frică “să vândă”, nu le place “vânzarea”.

Ce stă în spatele acestei “vânzări” de care fug ei, de fapt?

Adevărul este că oamenii nu fug de vânzarea naturală, omenească și potrivită nevoilor reale.

Ei fug de agasare, de imaginea de înșelăciune și de metodele manipulative și forțate prin care mulți vânzători disperați au denaturat cuvântul și acțiunea de “vânzare”.

Și mai fug de încă un lucru: de refuzuri. Le este frică să primească nu-urile.

Nici o problemă.

Pe mine m-au lovit așa de tare refuzurile, atunci când încercam să vând cărți prin orașul Roman, încât am renunțat după doar 3 ore. Citește întâmplarea mea […]

Din experiența mea până la 22 de ani, am văzut că refuzurile cele mai multe le primești din cauză că oferi ceva cu care tu n-ai nici o legătură.

Dacă tu ai înclinații artistice și te duci să vinzi roboți de bucătărie, doar ca să faci bani, vei descoperi Cutia Pandorei plină de refuzuri.

Un alt motiv pentru care primești refuzuri este că intri forțat în piață, nenatural, cu frica zilei de mâine și dai peste oameni cărora nu le cunoști nevoile reale.

Mai concis: încerci să vinzi aripi peștilor.

Personal, când am început să vând lucruri care au o profundă legătură cu talentele și înclinațiile mele naturale, am primit de la foarte puține refuzuri înspre zero.

Am descoperit că nu “vinzi” nimic, de fapt.

Doar faci lucruri care te pasionează și care ți se potrivesc și vorbești cu oamenii despre asta.

Și daca ești liber, deschis și sincer în fața vieții, vei da exact peste oamenii care au nevoie de ce știi tu să faci cel mai bine și cu pasiune.

Și atunci, cu entuziasm, prietenie și plăcere, vei pune pe masă “ce-i al tău” și oamenii vor fi interesați natural să cumpere “marfa” ta.

La mine așa merg lucrurile.

Acum, nici nu mă strădui să caut clienți, ci viața îmi creează conjucturi și “recomandări” prin care ajung ei la mine.

Bun!

Ti-am arătat că majoritatea oamenilor se tem de fapt de formele denaturate ale vânzării, adică manipularea, agasarea și nepotrivirea.

Și ți-am dat câteva idei scurte și generale despre vânzarea naturală și autentică.

Dacă vrei să afli lucruri valoroase, detaliate și cu exemple personale despre vânzarea naturală în care toți câștigă, stai aproape pentru următorul articol:

Cum să ajungi să vinzi de plăcere ca să pleci cu bani în buzunar și un prieten în plus!

Scrie-mi mai jos, într-un comentariu, o părere pro sau contra 🙂