user avatar image

ne spune:

Da dar luptele sincer sa fiu îti dau o stare de tarie de caracter ai mai multa încredere în tine si nu neaparat ca dai cu pumnii etc si esti si mai disciplinat

Răspunsuri

 1. Te asigur că nu ai nevoie să-i dai un picior în gură cuiva ca să câștigi tărie de caracter sau încredere în tine (mă refer la încrederea autentică, nu fake). Tăria de caracter și încredere în tine nu se câștigă prin a pune pe alții la pământ sau prin a câștiga împotriva altora. Ba din contra, asta te face mai slab (deși temporar ai impresia că ești mai puternic). Tăria de caracter și încrederea în tine se câștigă prin auto-observare zilnică și respect față de emoțiile și rănile tale emoționale. Și prin a face alegeri în viață care ți se potrivesc cu adevărat.

  Iar disciplina este un mit. Nu ai nevoie de disciplină, ai nevoie să știi exact ce îți place să faci ca să ajungi să nu mai trebuiască să fii disciplinat ca să faci acel lucru (tocmai ptr. că îți place să-l faci foarte mult).

  Disciplina te face rigid, suprimat și sub-dezvoltat. Poate ai impresia că te dezvolți prin disciplină, dar să vezi cât de mult de dezvolți când faci ceea ce îți place, când îți place și nu ptr. că te disciplinezi.

  De ce crezi că ai nevoie să te disciplinezi? Pentru că vrei să faci ceva ce nu ți se potrivește, ce nu-ți place cu adevărat în inima ta. Iar când inima și corpul tău și mintea ta îți transmit că nu vor să facă ceva, tu ce faci? te disciplinezi? te forțezi? nu dai ascultare propriei tale inimi și corp…pentru că societatea te-a învățat că trebuie să fii disciplinat ca să ai rezultate în viață.

  Te asigur de următorul lucru: orice rezultat pe care îl vei obține prin disciplină nu ți se va potrivi și nu va fi cu adevărat pe placul inimii tale. Pentru că ceea ce vrea inima ta nu se obține prin disciplină, ci prin pasiune și atracție, nu prin împins.

  Succes!

 2. Și uneori nu ai chef să faci nici, nici măcar ceea ce îți place deobicei. Foarte bine, nu fă nimic pentru o vreme până când inima te îndeamnă să faci ceva din pasiune. Respectă-ți corpul, emoțiile și ceea ce simți. Nu mai fă lucrurile în modul în care îți spune societatea să le faci. Uită-te în jur, nimeni din societatea românească nu e fericit cu adevărat. Toți sunt rupți în gură de suferință, competiție împotriva altora și suprimare. Mă refer chiar și la cei mai deștepți oameni din România. Nu vei găsi în România modele reale de dezvoltare personală, te asigur.


Scrie un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comentariul *
Numele *
Emailul tău *