Ateism sau Credință? Care este calea adevărului?

Cei care dezbat și se contrazic pe tema ateism versus credință în Dumnezeu sau existența lui Dumnezeu versus inexisteța lui pentru că nu există dovezi încă sunt încuiați de mintea lor și sclavii propriilor gânduri.

În primul rând este absurb să ceri dovezi despre existența a ceva infinit de mare, ceva infinit de tăcut și de subtil, ceva care este chiar sub nasul tău.

Un om care este controlat de propria-i minte și se amăgește că de fapt el este stăpânul, crede că poate vorbi despre Dumnezeu și cere dovezi despre el de parcă am vorbi la tribunal despre furtul unei găini.

stealing_chickens

Egoul încordat și respingător față de grația și măreția Universului este incapabil să manifeste bun simț și smerenie ca să conștientizeze faptul că nimeni nu îl poate cunoaște pe Dumnezeu ca pe ceva ce poți lua în mână și eticheta: da băi, ala-i Dumnezeu, acum știu cum arată.

Este dincolo de cuvinte, este infinit și orice caracteristică de genul Bun sau Rău i-ai da acestei Inteligențe Divine este o limitare grozavă.

Cei care spun că nu există o forță divină superioară nouă, controlați fiind de propria-i minte, ar vrea cu toată ardoarea să-l încadreze pe Dumnezeu într-o colivie și abia atunci să recunoască ca el există.

Asta se numește absurdidatea și micimea egoului/orgoliului.

Oameni buni, biserica nu deține supremația asupra lui Dumnezeu, la fel cum cei care nu merg la biserică niciodată, nu dețin supremația asupra lui Dumnezeu.

Aici totul este un joc și un vis. Este o glumă să te încordezi și să susții că biserica e marele PR când vine vorba de Dumnezeu și la fel este o glumă când spui că biserica trebuie evitată cu orice preț și ca tot ce face este să manipuleze.

Dacă treci dincolo de mintea plină de interpretări subiective, vei conștientiza că nu poți nega faptul că biserica are rolul ei la a-ți întări conexiunea cu un curent de energie mai înalt și divin.

Rolul ei constă în faptul că timp de foarte mulți ani, mii de oameni au adus rugăciuni și ofrande unei Inteligențe Divine care stă în spatele fiecărui lucru care există.

Fiecare om cum a putut.

Se știe științific că gândurile și energiile circulă prin aer/eter, iar atunci când emiți un gând sau un sentiment, el se impregnează în lucrurile din jurul tău.

Asta-i faza cu biserica și utilitatea ei. Nu vorbim despre niște convingeri subiective, ci despre o utilitate obiectivă și dovedită științific.

Omule, când mii de oameni s-au rugat la aceeași icoană și și-au pus energiile pe ea, icoana aia are putere, și dacă pui capul pe ea și ești deschis, îți dă lumină în creieri și corp.

S-au făcut poze la anumiți preoți care țineau slujbă și se vedeau îngeri sub formă de globuri de lumină și energii puternice care se emanau din corpurile acelor preoți.

Nu fiecare preot are un asemenea har și dăruire. Preoții sunt oameni, nu se nasc “trimișii speciali și iluminați ai lui Dumnezeu”. Cunosc preoți cu mare dăruire și har și am văzut preoți care n-aveau nici o legătură cu domeniul bisericesc. Trebuie să privim dincolo de veșmintele bisericești, la om, ca sistem corporal, mental, energetic, astral, etc.

Pe de altă parte poți alege să nu dai deloc pe la biserică, așa cum am făcut eu câțiva ani. Nu e nimic rău în asta, poți de exemplu să mergi în alte locuri sacre și să te rogi, cum ar fi anumiți munți, peșteri sau temple.

Dacă nu dai pe la biserică, pur și simplu pierzi un avantaj de a intra în contact cu niște energii destul de înalte. Unele biserici au o energie mai înaltă și altele mai puțin, la fel ca oamenii, la fel ca orice lucru. Nimic nu e bătut în cuie.

Și dacă ți-ai senzibilizat corpul ca să simți energiile din jur, atunci chiar o să experimentezi ce spun.

În concluzie, dezbaterile dintre atei și credincioși creștini sau de altă religie, sunt în van și sunt jocuri de păpuși la teatru, pentru copii de grădiniță.

Fă ceea ce este util, nu exclude și nu bate nimic în cuie ca regulă generală.

Fii deschis la minte și ai bunul simț să înțelegi că atunci când e vorba de Dumnezeu, se cade mai mult să faci liniște decât să vorbești.