user avatar image

ne spune:

Salut.
La limba si literatura romana ai invatat cate 2 poezii la bacalaureat?
Trebuie invatate cate doua poezii de Mihai Eminescu, George Bacovia, Tudor Arghezi, Lucian Blaga, Ion Barbu si Nichita Stanescu?

Răspunsuri

 1. Am invatat o singura poezie pentru BAC: Testament – Tudor Arghezi

 2. Si exact aia am putut s-o scriu. Am luat 9.35 la romana.

 3. Mai rar ca tine sa inveti o singura poezie si aia sa pice la examen.
  De acei autori de mai sus ce opere as putea invata?

 4. Nu stiu ce sa iti raspund. Parerea mea este ca daca urmezi pas cu pas, zilnic, planul pe care l-am scris in articol, vei lua nota mare si toate sansele vor fi in favoarea ta. Cand iti pui o intentie clara si inveti zilnic pentru ea, fara sa te abati, ai succes.

  Eu mi-am urmat intuitia de am invatat acea poezie si chiar aia mi-a cazut. De fapt aveam de ales intre doi autori si unul dintre ei era Tudor Arghezi.

 5. Pai da, ca sa urmez ceea ce ai scris pe blog trebuie sa stiu ce trebuie sa invat.
  Cativa profesori de limba romana mi-au recomandat sa invat cate doua poezii de acei autori dar nu imi dau seama de ce, pentru ca paralela literara nu prea se da iar paralela literara intre doua poezii de acelasi autor nici atat cred.

  Asa ca as invata cate o singura poezie dar de autori precum Ion Barbu sau Nichita Stanescu nu sunt sigur ce opere sa aleg pentru ca diversi profesori imi recomanda tot altceva si is mai derutat cand ii ascult pe toti.
  Sunt dintr-o promotie anterioara si vreau sa dau bac-ul anul acesta.

 6. Vasile, un lucru știu sigur. Toți elevii sunt derutați de 100 de factori atunci când este vorba despre: Ce ar trebui să învăț pentru BAC.

  Când a fost vorba de Istorie, eu am cumpărat un manual special făcut și sintetizat de pe net din care am învățat toată istoria.

  La Geografie am învățat la fel cele mai importante lucruri în primul rând. Am învățat aproape tot la Geografie.

  La română am învățat câte puțin din fiecare operă înafară de comedie și am învățat o singură poezie pe de rost. Mi-a picat poezia. Nu a fost noroc. A fost un fel de magie care te susține cu un surplus atunci când inveți tare măcar o lună și ești foarte determinat și consecvent.


Scrie un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comentariul *
Numele *
Emailul tău *