Capcana inconștienței: Corectitudinea și dreptatea gândurilor

Când îți vin gânduri în care te contrazici cu o persoană, justifici anumite lucruri sau situații, sau încerci să faci calcule corecte, să ai dreptate într-o situație trecută sau chiar din viitor, amintește-ți următorul lucru:

Verifică scopul egoului tău pentru care îți livrează acele gânduri, nu verifica dacă gândurile sunt corecte sau au dreptate.

S-ar putea ca gândurile tale să fie corecte despre situația prin care ai trecut sau despre o viitoare situație în care urmează să ai o provocare.

Vei vedea că singurul scop al egoului este să te țină într-o stare negativă, în acest moment. Scopul este să te țină departe de momentul de acum, din fața ta. Să te țină departe de ceea ce simți.

Chiar dacă ce spune este aparent corect, nu o spune pentru a rezolva o situație, pentru a găsi soluții sau pentru a-ți aduce pacea și armonia.

Asta este diferența: vezi scopul din spatele gândurilor, nu dacă ele sunt corecte sau au dreptate.

La fel poți face și cu oamenii cu care vorbești.

Da, omul din fața ta îți poate spune ceva corect, dar întreabă-te întotdeauna:

  • Băi, dar stai așa, ok, o fi corect ce spune, dar de ce o spune, care este scopul? De ce???

De exemplu, dacă te întâlnești cu cineva care îl vorbește pe altul de la spate, chiar dacă are dreptate 100% în ceea ce spune despre el, ia întreabă-te de ce o spune, ce rezultat vrea să obțină prin faptul că îl vorbește pe la spate. Indiferent că are dreptate în bârfa lui.

Lucrurile adevărate și corecte pot servi în slujba nebună și inconștientă a egoului oricând!

Eu m-am lăsat mult timp păcălit de ego, de gânduri, crezâng că sunt în sluja adevărului!

Și aveam momente în care îi spuneam persoanei lucruri adevărate dar cu o energie negativă în spate, țipând.

Orice adevăr devine un ne-adevăr, devine ceva murdar dacă este spus cu o energie negativă în spate și cu un scop mișelesc ascuns (control, manipulare, consolidarea unor aparențe, teamă, etc.).

Pace!