Activarea Inimii

Instrucțiuni

Pasul 1

 • Așează-te undeva în liniște, cu spatele drept. Închide ochii și pune-ți o palmă exact pe centrul pieptului.

Pasul 2

 • Începe să respiri foarte lent: inspiră 5 secunde și expiră 5 secunde.

Pasul 3

 • Simte în inima ta unul dintre următoarele sentimente sau o combinație între ele: recunoștință, apreciere, ocrotire, înțelegere. Poți simți aceste sentimente pentru părinții tăi, iubita ta, pentru un animăluț, pentru un eveniment frumos care ți s-a întâmplat, pentru un lucru cât de mic pe care l-ai primit, pentru faptul că ești în viață sănătos, etc.

Alte instrucțiuni

 • Dacă vrei să vezi un clip video în care îți explic exercițiul, uite aici: Exercițiu de activare a inimii
 • Pe tot parcursul exercițiului imaginează-ți că ai un spațiu mic în centrul pieptului prin care intră aerul și iese. Imaginează-ți că respiri prin piept. Și pentru că ții palma pe piept, simte cum parcă adierea răcoroasă a respirației intră printre degetele tale în piept și iese tot printre degetele tale.
 • Tot exercițiul ar trebui să dureze măcar 5 minute.
 • La pasul 3, poți să-ți spui în sinea ta afirmații care au un efect imediat și foarte puternic asupra ceakrei inimii: Îmi sunt drag pentru că îmi dau silința, simt recunoștință în inimă pentru părinții mei care au grijă de mine, simt recunoștință în inimă pentru că am prieteni cu care să vorbesc, simt ocrotire față de cățelușul meu, Martin, îl apreciez pe Andrei că ajută oamenii foarte mult, etc.
 • Menține respirația foarte lentă de 5 secunde pe inspirație și 5 secunde pe expirație pe tot parcursul exercițiului.
 • Acest exercițiu de activare a inimii, deși este foarte scurt și foarte simplu, are efecte care durează minim 6 ore dacă îl faci o singură dată.

Când te ajută această tehnică

 • Când te simți singur și îți vine să plângi.
 • Când nu ai prieteni și simți că nimeni nu te iubește. Deși nu este adevărat. Îngerii te iubesc în primul rând.
 • Când vrei să înveți să iubești cu adevărat și să eliberezi iubirea din inima ta.
 • Când vrei să te împaci cu cineva drag și să-ți deschizi inima față de acea persoană.
 • Când vrei să-ți sporești curajul și încrederea în tine.
 • Când vrei să-ți transmuți energia sexuală în ceva nobil și să te simți înconjurat de un câmp de energie foarte plăcut și diafan.
 • Când ai impresia că vezi doar inamici în jurul tău și vezi lumea ca pe un loc nesigur. Te ajută să te conectezi la înțelegerea că toți suntem Unul și același Dumnezeu și că suntem conectați cu tot ce ne înconjoară.
 • Când simți anxietate, frică, neliniște, îngrijorare și nu te simți integrat, Te va ajuta să topești toate aceste sentimente care apar din cauză că ți-ai închis inima și te-ai deconectat de la iubire și de la sufletul tău.

În ce condiții se poate face

 • Oricând
 • De preferat să faci acest exercițiu într-un loc unde ai intimitate.

Cum funcționează Activarea Inimii

În centrul pieptului tău ai un centru energetic foarte special și puternic, acest centru energetic, sau ceakră, se numește Anahata, are o energie verde și aparține inimii. Atunci când îți duci atenția din minte în centrul pieptului, un imens val de energie și blândețe diafană începe să se elibereze din inima ta.

Începi și te conectezi cu ghidarea divină, cu Universul, și începi să curgi ușor cu evenimentele vieții. Ți se dezvoltă toleranța, blândețea, dragostea și înțelegerea față de tine însuți și față de alții, curajul și noblețea, inspirația, privirea sclipitoare și multe alte surprize. Inima ta este un mare dar care ți-a fost oferit.

Oamenii de știință au descoperit că inima are propriul ei creier, literalmente, care poate învăța, reține și reaminti informații, chiar de multe ori mai rapid decât o face creierul din cap.

Deci noi avem două creiere: unul în cap și unul în inimă. Secretul este să le sincronizăm și să le folosim pe amândouă în armonie. Pentru că nimic din ce ți-a fost dat nu trebuie exclus, ci trebuie folosit în armonie și colaborare cu celelalte componente ale tale.

Tot știința ne spune că inima este de 100.000 ori mai puternică electric decât creierul și de 5.000 ori mai puternică magnetic decât creierul.

De asemenea, dacă îți activezi inima, se creează o sferă de energie uriașă în jurul tău, care poate avea diametrul de 3 metri sau chiar mai mult. Și oamenii din jurul tău simt asta cel puțin subconștient.

Realitatea ta se schimbă.

Inima mai are puterea de a scana viitorul și de a-ți transmite semnale prin senzații când urmează să se întâmple ceva rău. Sigur ai auzit de oamenii care parcă au știut dinainte că urmează să se întâmple ceva rău dacă fac un anumit lucru sau în legătură cu un anumit prieten. Dar nu-și pot explica de ce. Nu este o prezicere a viitorului prin calcule și cifre. Ei doar simt asta. Doar simt că ceva nu este în regulă.

Asta face inima, este magnifică, este specială și foarte puternică. Am scris un articol în care detaliez aceste informații despre inimă și spun cum poate fi folosită inima în armonie cu mintea: Secretele inimii și cum să-ți folosești mintea în armonie cu inima

Din experiența personală

De la durerea singurățății la dragoste de sine, bucur și încredere

De multe ori mă simțeam singur și așteptam mereu atenție de la ceilalți. Așteptam ca ceilalți să mă iubească.

Și sufeream mult în primul rând pentru că această nevoie nu se sătura niciodată, iar oamenii din viața mea nu puteau să fie tot timpul lângă mine să-mi dea iubire.

Așa că după multe plânsete și mici depresii, am găsit acest exercițiu și l-am făcut. O nouă lume mi s-a deschis.

Am simțit că de fapt am și eu iubire în inimă foarte multă și nu este nevoie să cerșesc de la ceilalți. Am început să am mai multă răbdare, dragoste și înțelegere față de mine.

Am început să-i iubesc pe ceilalți, să renunț la jocurile de putere și orgoliu. Nu i-am mai văzut pe oameni care inamici, ci ca ființe frumoase cu care pot împărtăși iubirea mea frumoasă.

La un moment dat alergam pe stradă de entuziasm ca un copil mic pentru că mă duceam să mă întâlnesc la masă cu un grup de 7 oameni cu care aveam să vorbesc despre psihologie și tot felul de lucruri interesante.

Secretul transformării energiei sexuale

Pentru că practicam continența (o voi practica întotdeauna), adică abținerea de la ejaculare, trebuia să fac ceva cu toată energia sexuală acumulată în mine.

Și știam ce aveam de făcut, dar era destul de greu. Trebuia să transform energia sexuală în energie creativă și elevată prin ridicarea ei în sus pe coloana vertebrală.

Dar mă săturasem să fac tot felul de scheme și tehnici pe parcursul unei zile doar ca să nu mă mai simt frustrat sexual. Că se aduna foarte multă energie și crea tensiune.

După ce am început să fac acest exercițiu, am descoperit spre uimirea mea că transmutarea energiei sexuale se face automat și mult mai ușor.

Dar desigur, înainte să mă apuc de transmutarea energiei sexuale m-am asigurat că mi-am curățat cei 7 centri energetici din corp și mi-am format dinainte un stil de viață foarte curat și sănătos.

Altfel este chiar periculos să te apuci de transmutarea energiei sexuale. Vezi aici un articol despre energia sexuală și transmutare: Secretele sexualității: ce nu știu 99% dintre bărbații de pe planetă

Inima se auto-încarcă cu energie

Spre uimirea mea, care înainte contorizam energia pe care o ofeream celorlalți oameni, am descoperit că atunci când îmi activez inima și ofer din energia mea, în același timp mă încarc la loc. Este genial!
Pranic energia pe care o oferi se întoarce la tine, și cred că înzecit. Ca să nu mai spun ce bine te simți când oferi din inimă...este magic!