Meditația pe Ceakre

Instrucțiuni

Pasul 1

 • Mergi în camera ta sau în natură, undeva unde să ai intimitate. Așează-te pe ceva și stai cu spatele drept și relaxat. Și închide ochii.

Pasul 2

 • Acum trebuie să știi că ai 7 puncte energetice pe corpul tău, mai jos la *Alte instrucțiuni* vei vedea o poză cu locația fiecărui punct energetic (sau ceakră se mai numește).

Pasul 3

 • Începe prin a-ți pune atenția în a 7-a ceakră care este pe creștetul capului. Stai cu atenția în acel loc timp de 3 minute. Apoi continuă la fel cu atenția în celelalte ceakre.

Pasul 4

 • Stai cu atenția 3 minute în a 6-a ceakră, care este localizată pe frunte, între sprâncene.

Pasul 5

 • Stai cu atenția 3 minute în a 5-a ceakră, care este localizată în mijlocul gâtului.

Pasul 6

 • Stai cu atenția 3 minute în a 4-a ceakră, care este localizată în mijlocul pieptului.

Pasul 7

 • Stai cu atenția 3 minute în a 3-a ceakră, care este localizată în mijlocul abdomenului.

Pasul 8

 • Stai cu atenția 3 minute în a 2-a ceakră, care este localizată două degete mai jos de buric.

Pasul 9

 • Stai cu atenția 3 minute în prima ceakră, care este localizată la baza coloanei vertebrale, lângă anus.

Alte instrucțiuni

 • Iată cum arată ceakrele și unde se află în corpul tău:
 • Practic atenția ta va fi ca un autobuz care oprește în 7 stații timp de 3 minute în fiecare stație (ceakră).
 • Dacă îți vin gânduri care te distrag, întoarce-te cu atenția în ceakra în care erai ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.
 • Dacă adormi, scurtează timpul de meditație. Dacă nu ai mai meditat până acum, corpul tău este obișnuit să adoarmă atunci când închide ochii. El înțelege că este un semnal pentru somn.
 • Imediat după meditație este imperios necesar să te împământezi, altfel vei deveni irascibil și te vei simți inconfortabil când te vei duce în lume. Trebuie să-ți cobori spiritul înapoi în corp, ca mâna într-o mănușă, pentru a putea fructifica cu adevărat meditația în lumea practică. Pentru a te împământa, am pregătit două tehnici speciale pentru tine: Rădăcinile în pământ și Săritura pe călcâie. Alte lucruri pe care le mai poți face ca să te împământezi: stai cu picioarele goale pe iarbă, mănâncă ridiche, cartofi, ciuperci sau bea ceai de Hibiscus. Ideal este să mănânci bine în general pentru că meditația făcută frecvent are tendința de a te face transparent și ușor, apoi ai să începi să zbori deși mai ai treabă pe pământ.
 • Stai cât de nemișcat poți tu.
 • Fii atent la ce simți în fiecare ceakră în care îți pui atenția.
 • Fii atent și observă ce gânduri diferite îți vin pentru fiecare ceakră.
 • Vizionează acest clip foarte simpatic, distractiv și pe înțelesul tuturor, care te învață despre ceakre: Cele 7 ceakre explicate pentru copii

Când te ajută această tehnică

 • În toate situațiile în care ai nevoie să te deblochezi și să manifești cât mai mult din potențialul tău ca om.

În ce condiții se poate face

 • Când ești odihnit și nu-ți este somn.
 • La tine în cameră unde nu ești deranjat.

Cum funcționează Meditația pe Ceakre

Fiecare ceakră este o lume cu caracteristici și super puteri diferite. Fiecare ceakră îți oferă stări, gânduri și abilități diferite. Meditația pe ceakre le curăță, le deblochează și le activează, în acest fel activându-ți și ție abilitățile aferente fiecărei ceakre. Pe parcursul unei singure zile noi tindem să ne blocăm și dezechilibrăm aceste ceakre prin conflicte și un stil de viață toxic în general. Aici intervine această meditație care ne curăță și ne deblochează ca să putem funcționa la capacitate maximă în lume.

Foarte foarte pe scurt, uite o prezentare succintă a celor 7 ceakre și minimul de informație pe care ar trebui s-o știi:

Ceakrele sunt 7 puncte energetice situate în linie dreaptă pe mijlocul corpului tăi, de sus în jos, de deasupra capului până la baza coloanei vertebrale, la fund.

Fiecare punct energetic, sau ceakră îți oferă o super putere.

Ceakrele pot fi blocate printr-un stil de viață toxic emoțional, fizic, mental, etc.

Sau pot fi deblocate printr-un stil de viață foarte curat și îngrijit emoțional, mental, energetic, etc.

Dacă sunt blocate, îți scad super puterile.

Dacă le deblochezi, îți revin super puterile la loc.

Toate ceakrele depind una de alta.

Energia curge ca un izvor din a șaptea ceakră care este deasupra creștetului capului până la ultima, la baza coloanei.

Dacă de exemplu ai a 6-a ceakră blocată, va ajunge mai puțin energie în a 5-a ceakră, a patra și tot așa mai departe.
Se blochează alimentarea.

De aceea e bine să ai grijă de toate ceakrele, nu doar de unele, pentru că depind una de alta.

Prima ceakră este responsabilă de supraviețuirea ta materială pe acest pământ.

A doua ceakră este responsabilă de bucuria, sexualitatea și abundența ta.

A treia ceakră este responsabilă de determinarea ta, curajul de a te exprima și a arăta lumii cine ești, curajul de a exprima în lume unicitatea sufletului tău.

A patra ceakră este ceakra inimii, este responsabilă cu nivelurile tale de iubire, dragoste, compasiune, răbdare, iertare, etc.

A cincea ceakră este responsabilă cu comunicarea cu tine și cu ceilalți, de aceea se află în gât.

A 6-a ceakră este abilitatea de clarviziune, intuiție, al 6-lea simț.

A 7-a ceakră este responsabilă de conexiunea ta cu Dumnezeu și cu locul din care provii de fapt: cerurile, planul astral.

Când cele 7 ceakre sunt blocate, tu manifești opusul calităților pe care ți le-am povestit mai sus.

De exemplu dacă a 7-a ceakră e blocată, te simți singură, fără sens, deconectată de lume și de Dumnezeu.

Dacă a 4-a ceakră care e în mijlocul pieptului este blocată, simți ură, separare, nerăbdare, etc.

Dacă ai blocată prima ceakră, nu vei avea bani și vei sta foarte prost cu supraviețuirea și puterea de a sta pe propriile picioare, și la propriu și la figurat.

Din experiența personală

Nucleul practicilor mele

Această meditație este nucleul practicilor pe care le fac. O fac zilnic de aproape 1 an. Acum fac meditația pe ceakre de 4 ori pe zi timp de 40 de minute fiecare sesiune. Am învățat această meditație de la maestrul meu, care la rândul lui a învățat-o de la maestrul său care a meditat 3 ani în munții Himalaya. În momentul de față este cea mai importantă practică pe care o fac la pachet cu observarea constantă a gândurilor și a senzațiilor din corp pe parcursul zilei.

Când mă apucam, când renunțam

Aveam un timp când găseam tot felul de alte tehnici pe care le făceam și renunțam la a mai face această meditație crezând că pot s-o înlocuiesc. Dar s-a dovedit că era doar un truc al minții mele - care se plictisește repede de orice - ca să mă facă să renunț la ea. Și tot așa renunțam și mă reapucam. Până am testat și am înțeles la un moment dat că aceasta este cea mai completă și benefică practică pentru mine cel puțin.

Cum am făcut bani ca prin minune prin meditație

Era într-o vară când luasem o pauză de la această meditație și făceam altfel de practici. Problema era că prima ceakră, ceakra rădăcină care se află la baza coloanei vertebrale și care este responsabilă cu abilitatea mea de a supraviețui și de a mă întreține material era slăbită, foarte slăbită. A rămas fără energie. Așa că eu am rămas fără bani și fără energie pentru a mai lucra.

Când mi-am dat seama că sunt frustrat că nu am 50 de lei în buzunar și că am nevoie de ei, am început să meditez pe prima ceakră, s-o activez și să pompez energie în ea cu atenția.

În doar 2 zile am început să fiu contactat pentru proiecte și ca să primesc bani. De fapt, am primit bani fără să fac nimic în direcția asta.

Eram în cameră și îmi făceam gimnastica. Când la un moment dat primesc un telefon de la echipa Refleqt a lui Zoltan Vereș care mi-a spus că vor să-mi doneze o sumă de bani pentru proiectul Viața ca un Joc.

Și uite așa, imediat ce mi-am activat prima ceakră, am revenit cu picioarele pe pământ, iar banii au putut să ajungă la mine.