Săritura pe călcâie

Instrucțiuni

Pasul 1

  • Stai în picioare și ridică-te pe vârfuri.

Pasul 2

  • Acum lasă-te brusc să cazi pe călcâie.

Alte instrucțiuni

  • Fă săritura asta pe călcâie de 10 - 15 ori.
  • Ideea este să simți cu te izbești pe călcâie, pentru ca energia să se mute din cap în josul corpului, acolo unde stă încrederea în tine.

Când te ajută această tehnică

  • Când urmează să ajungi la o întâlnire și te simți copleșit de gânduri și îndoială de sine și ai nevoie să te stăpânești.
  • Când te simți aerian și inconfortabil în pielea ta și ai nevoie să te împământezi.
  • Când ai de vorbit în public și vrei să ai o voce mai groasă și mai încrezătoare și vrei să fii stăpân pe tine.
  • După ce ai meditat în liniște cu ochii închiși și ai nevoie să-ți cobori spiritul înapoi în corp ca să poți funcționa în lumea materială.

În ce condiții se poate face

  • Oriunde.
  • Oricând.

Cum funcționează Săritura pe călcâie

Dacă mare parte din energia ta stă în cap, vei avea foarte multe gânduri aproape neîncetat. Și asta duce negreșit la lipsa de încredere în sine, îndoială, conflict interior, slăbiciune și extenuare mentală, simți că nu ești integrat în corpul tău și ai o senzație  de irascibilitate și disconfort.

Când faci tehnica săriturii în călcâie, energia ta se mută brusc din cap în înimă, în abdomen, în organele sexuale și în picioare. În aceste zone din corp se poate simți cu adevărat încrederea în tine și sentimentul ăla de împământare și stăpânire de sine. Te face să te simți ca “un greu”, parcă nimic nu te poate mișca.

Recomand această tehnică în special băieților cu vocea pițigăiată care duc lipsă de încredere în sine și vor să fie mai încrezători și mai stăpâni.

Din experiența personală

Schimbarea la față

Când fac această tehnică, mi se schimbă vocea aproape instant. Se face mai groasă, mai puternică și mai din abdomen. Mi se schimbă și privirea. Am o privire de-aia de predator înfometat parcă. Pentru că energia mi se împământează și primesc aliura aia de stăpânire și puțin animalică.

Ca să cobor balonul cu heliu pe pământ

După orice meditație este imperios necesar să mă împământez. La fel și tu. Pentru că în timpul meditației spiritul tinde să se ridice în partea de sus a corpului, în cap și chiar să iasă puțin deasupra. Lui îi place asta pentru că e destul de chinuitor să stea într-un corp fizic, el fiind atât de liber și ușor. În special dacă corpul fizic nu este îngrijit și hrănit cu liniștea meditației.
Așa că sar pe călcâie și îmi reintegrez spiritul în corp, ca o mână într-o mănușă.

Pe stradă când simt că îmi iau zborul

Uneori când merg pe stradă și simt un fel de instabilitate pe picioare, o senzație că sunt aerian, mă duc undeva mai la dos și sar pe călcâie de câteva ori. Acum nici nu mă mai duc la dos, n-are nimic dacă mă vede lumea. Se prinde că nu-s pickhammer.