Scanarea Corpului

Instrucțiuni

Pasul 1

 • Așează-te pe pat, întins, cu fața în sus și închide ochii.

Pasul 2

 • Acum plimbă-ți ușor atenția prin fiecare parte a corpului, pornind din vârful picioarelor și ajungând în creștetul capului și invers. Ca și cum atenția ta ar fi un val domol care îți scanează corpul continuu, din cap până în picioare.

Alte instrucțiuni

 • Simte concret senzațiile din fiecare parte a corpului în timp ce te plimbi cu atenția ca un val, din cap până în picioare de-a lungul corpului.
 • Dacă îți vin gânduri în minte, nu este absolut nici o problemă. Doar întoarce-te cu atenția în corp și continuă scanarea cu atenția. Indiferent dacă gândurile te întrerup de 100 de ori, tu doar întoarce-te de fiecare dată cu atenția în corp, fără să te oftici că nu te poți concentra. Vei deveni mai atent și focusat cu timpul.
 • Fă această scanare a corpului minim 3 minute.

Când te ajută această tehnică

 • Când simți că ești absent din realitatea din fața ochilor tăi și vrei să revii în momentul prezent.
 • Când te simți singur și trist și vrei să revii la entuziasm și pace.
 • Când ai nevoie să-ți întărești sistemul imunitar.
 • Înainte de culcare, ca să adormi repede și să ai un somn adânc și odihnitor.

În ce condiții se poate face

 • Oricând
 • Poți face acest exercițiu și în timp ce mergi pe stradă sau stai de vorbă cu un prieten, totuși pentru început experimentează în camera ta, ca să te poți concentra mai bine.

Cum funcționează Scanarea Corpului

În corpul nostru sunt aproximativ 700 de trilioane de celule. Și de asemenea oamenii de știință spun că fiecare celulă pare să aibă o viață proprie, o inteligență proprie. Și se pare că fiecare celulă comunică cu întreg organismul uman. Deci este un tot, un ansamblu în care fiecare comunică cu fiecare.

Atenția ta este lumină. Este ca un far de lumină peste valurile mării. În momentul în care tu îți pui atenția în corp, acea lumină ia contact cu trilioanele de celule inteligente din corpul tău. Iar ele adoră asta. Se scaldă în atenția ta. Corpul tău se revigorează și se bucură de fiecare minut în care îi dai atenția ta.

Prin urmare tot organismul tău va deveni mai viu, mai performant, mai responsiv și mai abil.

Din experiența personală

Pauza de la laptop

După vreo 40 de minute de lucrat la laptop, mă duc și mă întind pe pat și îmi scanez corpul cu atenția. Fac asta ca să nu-mi pierd mințile și atenția în lumea digitală. Este ca și cum mi-aș da un refresh după ce am stat în radiațiile ecranului de la laptop și mi-am petrecut timpul mai mult în mintea mea. Este momentul să dau atenție și corpului.

Secretul ascultării într-o conversație

Îți spun un secret. Când asculți o persoană ce îți povestește ceva, scanează-ți corpul cu atenția în timp ce vorbește. Evită să faci tot felul de calcule, imaginații și judecăți legat de ce spune, și stai cu atenția în corpul tău. Scanează-ți ușor corpul, în timp ce cu cealaltă ureche asculți ce spune persoana din fața ta. Asta o va face să se simtă foarte bine și ascultată pentru că îi dai spațiu și cel puțin la nivel subconștient persoana va simți asta. Atunci când emiți judecăți și calcule legat de ce spune prietenul din fața ta, poate chiar nu-ți convine ce spune, tu îți trimiți energiile în spațiul lui, în aura lui. Conștient poate nu-și dă seama, dar începi să-l agasezi la nivel invizibil energetic. Fă opusul, lasă-i omului spațiu să vorbească, atât verbal cât și energetic/subconștient. Eu așa fac cu oamenii.