Cum să-ți găsești mentorii care ți se potrivesc

Fii atent cum mi-am găsit eu mentorii pe care îi admir atât de mult.

Am făcut cunoștință cu mentorii mei prin internet, cărți și cu unii chiar și personal.

Pe unii îi urmăresc pe YouTube sau îi citesc în cărți, iar cu alții ies la plimbare.

Există mentori în fitness, bucătărie, spiritualitate sau matematica. Tu trebuie să te uiți oleacă la tine și să vezi cam ce te caracterizează, pentru ca mai apoi să vezi și ce mentori ți se potrivesc.

Dacă ești un tip care face sală cu frigiderul și în același timp respectă o floare gingașă, s-ar putea să vrei să te lași inspirat de Elliot Hulse.

Îți dorești relații de cuplu autentice, bazate pe adevăr? Aruncă o privire la ce are să-ți spună Cristi Popan.

Vrei să înveți despre vindecare, sexualitate și energiile corpului? Salut-o din partea mea pe Cristiana Eltrayan.

Poate te-ai săturat de atâtea probleme și conflicte în care te bagă orgoliul tău și vrei liniște. În cazul ăsta, urmărește-l pe Cătălin Manea.

Și poți vedea în continuare lista de mentori pe care eu o recomand, cu o scurtă descriere despre fiecare.

Dacă vrei să ai mentori în cercul tău social și să petreci personal cu ei, trebuie să îndeplinești câteva condiții.

În primul rând, trebuie să se vadă că îți dorești îndrumare într-o anumită activitate. Să ai pasiune pentru acea activitate.

Să fii dispus să aloci mult timp pentru activitatea care te pasionează și să fii dedicat.

Dacă petreci 8 ore la job și în timpul liber de 2 ore înveți despre psihologie, de exemplu, poți găsi ușor mentori pe internet, dar să ieși cu ei și să bei ceva, de mai multe ori, e mai greu.

În funcție de timpul și energia pe care ești dispus să le aloci pentru pasiunea ta, va fi dispus și mentorul să-ți aloce de la el.

De exemplu, eu nu am job și nici nu merg la studii universitare. Lucrez și învăț de acasă. Îmi fac programul cum vrea inima mea.

Această libertate în muncă și studii, mă ajută să am multe uși deschise și să-mi fac prieteni oameni foarte interesanți și mai experimentați decât mine.

Am zis NU profesorilor de la facultate care nu mă inspira și am zis DA oamenilor pe care îi admir foarte mult. Și mi-am alocat libertate, timp și spațiu pentru că acești oameni să intre în viața mea, în cercul meu social.

Mentorii nu vin să-și aloce timpul lor cu tine dacă tu nu ești dispus să renunți la ce nu te pasionează și să arăți că ești dedicat activității care te pasionează cu adevărat.

O să vezi ca întâlnirea ta cu mentorii, pe internet sau personal, se va produce de la sine, dacă tu faci pași înspre ceea ce te pasionează.

Întâlnirea ta cu mentorii va avea loc fără să-i cauți, dacă tu aloci multe ore și energie unei activități care te pasionează.

Și mie îmi face plăcere și sunt dispus să aloc timp unui tânăr care e dedicat pasiunii lui, are o idee bună despre cum vrea să devină și face pași singur în activitatea care îi place.

Găsește-ți mentorii și lasă-i să te modeleze așa cum vrei să devii!