De ce România este țara potrivită ca să trăiești bine ca tânăr

România este slab dezvoltată și salariile sunt mici…

Majoritatea românilor, cu excepții, își pun viața în mâinile “autorităților” și așteaptă ca altcineva să facă lucrurile să se întâmple.

Tocmai de aceea este șansa ta să dezvolți ceva frumos și surprinzător aici. Pentru că majoritatea n-o fac. Din tot felul de motive, cei mai mulți români își predau altora dreptul de a crea și schimbă ceva sau pleacă în străinătate.

Dacă privești situația dintr-un unghi diferit, observi că ei, fără să vrea, îți lasă ție loc ca să creezi și să schimbi ceva.

Te-ai gândit la asta ?

Dacă cei mai mulți așteaptă dezvoltarea și schimbarea de la alții, de ce să nu profiți tu de șansa asta ?

Gândește-te! Ești tânăr și plin de resurse: energie, creativitate, capacitate de învățare la randament maxim, susținerea părinților poate, ochi frumoși și corp vioi.

Românii în general-nu vorbesc de minoritatea excepțiilor-s-au oprit de mult din a mai învață lucruri noi, au o stimă de sine scăzută din diverse motive, au o educație învechită cu care au rămas din comunism, duc lipsă de curaj, dau vina pe alții și își predau responsabilitatea de a îmbunătăți altora.

Mai ales cei care sunt deja la jumătatea vârstei sunt așa.
Iarăși zic, mă refer la marea majoritate. Dar și mare parte din tineri sunt influențați de starea asta a nației și cresc în această educație.

Scopul nu este de a-i critica sau judeca. Majoritatea sunt părinții noștri și îi iubim așa cum sunt, căci atâta au învățat la vremea lor și au avut un acces foarte limitat la libertate și resurse.

Vreau doar să aducem în discuția noastră realitatea României și să transformăm din ea o treaptă pe care noi putem urca înspre o Românie mai bună.

Bun! Majoritatea românilor sunt așa cum sunt și România e așa cum e, cu problemele ei prea bine cunoscute. Tu ești tânăr și plin de resurse.

Atunci, de ce să nu profiți de drumul liber pe care ceilalți ți-l cedează și să întreprinzi ceva folositor pentru ține și o părticică de comunitate ?

Gândește-te cât de mult ar trebui să muncești și să-ți storci resursele ca să întreprinzi ceva nou, sau ceva folositor și să ieși în evidență, dacă majoritatea oamenilor ar face asta și ți-ar crea “concurență”.

Sigur, poate n-ar mai fi nevoie de efoturile tale dacă România ar fi deja plină de oameni responsabili și întreprinzători. Dar nu e.

În acest caz, observi cum România e o piață liberă pentru tine ?

Un lucru pe care l-am văzut în experiența mea este acela că oamenii apropiați de vârsta a doua, mă plătesc ca să-mi dedic timp și să învăț în locul lor.

Mă plătesc pe mine pentru că sunt tânăr și am ceea ce ei au mai puțin decât mine:

  • timp liber
  • creativitate
  • capacitate maximă de învățare
  • energie multă
  • entuziasm și pasiune
  • idealism și curaj nebun
  • responsabilitatea hrănirii unei familii
  • mai multă pricepere în IT și tehnologie
  • adaptare și flexibilitate
  • deschiderea spre lucruri noi

Ei mă plătesc, și eu îmi pun toate aceste resurse la treabă ca să-i ajut în munca și afacerea lor. Și așa ne completăm, e „win-win” treaba. Și nu mă refer la angajatori sau instituții.

Eu mă aleg cu banii și experiența pe care o s-o folosesc pe viitor în afacerile mele și ei se aleg cu treaba făcută și cu sprijinul unui tânăr proaspăt și vioi.

Mi se pare logic. De ce noi, tinerii, să-i acuzăm pe cei trecuți de vârsta noastră că se adaptează greu și au gândire de modă veche, în loc să-i completăm ?

Ei ne completează pe noi și noi pe ei, firesc și natural. Ei ne dau bani, lucruri de îmbunătățit și înțelepciune și noi le oferim prospețime, adaptare, viteză și creativitate.

Nu vorbesc de idealisme, ci îți spun din experiență pe care o trăiesc chiar acum.

Dar este foarte puțin probabil să găsești acei oameni cu care să colaborezi liber și frumos, dacă tu după studii, fugi repede să te angajezi pe 1.600 de lei pe premisa că “doar așa, câțiva ani pentru experiență”.

Acești oameni cu care eu am plăcerea să lucrez liber de constrângeri, au dat de mine pentru că eram acasă, îmi făceam propriul program de 24 de ore și mă dezvoltăm auto-didact. Dacă eram la un job, n-aveau să mă găsească disponibil.

Și fiind liberi de contracte de angajare și instituții, putem lega și prietenii cu acei oameni. Personal, asta fac.

E mai ușor să ai încredere în tineri, pentru că ei sunt inocenți și “neatinși” de acea parte a realității care se conduce după vorba “nimeni nu-ți vrea binele în ziua de azi și toți caută să te fure”.

Ești tânăr, profită de asta!

Încrederea se plătește mult în ziua de azi! De ce? Pentru că e atât de rar un om inocent care să-i trateze pe ceilalți precum s-ar trata pe el însuși. În acel om poți avea încredere.

“Piața de încredere” este una în care ai cea mai mică concurență.

România este o piață foarte liberă și relativ lipsită de concurență când vine vorba de încredere, responsabilitate și inițiative întreprinzătoare.

Profită de asta, nu pleca în străinătate ca să-ți oferi resursele strict pentru bani.

România te așteaptă să construiești în ea! Îți oferă cale liberă!

Strigătele oamenilor care așteaptă salvarea de la guvern, este strigătul României care te așteaptă pe tine să întreprinzi ceva și îți oferă șansa să te faci auzit!

Acesta este mesajul României pentru tine!

Citește alte articole care o să-ți placă: