user avatar image

ne spune:

Dilema este ca vreau sa incep sa fac ceva ( viata profesionala )si sa ajung sus in acel lucru dar nu stiu cum sa incep . Cum sa aflu ce mi sa r potivii ce imi place … Ma atrag unele lucruri cum ar fi muzica ( ascult ) , alimentația sănătoasă, imi place sa editeze fotografii , imi place ideea de design , imi place si ideea de a manageria ceva , .. si in acelasi timp nu stiu ce sa aleg . Ai trecut si tu prin asta ? Imi poti da un sfat ce ar putea sa ma ajute . Multumesc.

Răspunsuri

 1. Cea mai rapidă cale de a face ce-ţi place este să renunţi cât mai repede la lucrurile care nu-ţi place să le faci şi care te trag în jos.

  Eu aşa am făcut. Am renunţat după doar 3 luni la facultate, nu m-am angajat niciodată, nu mi-a plăcut niciodată să mă încurc cu documente și birocrație așa că m-am ferit de acte, diplome, documente oficiale, etc.

  Apoi m-am mutat de la părinți, pentru că mă trăgeau FOARTE MULT în jos. Și te asigur că 99% dintre părinții români își trag copiii în jos. Te trag în jos chiar și după ce te muți de la ei, dar măcar nu-ți mai suflă în ceafă.

  Deci prima dată asigură-te că renunți la a-ți ocupa timpul, energia și mintea cu lucrurile care nu-ți fac plăcere și pasiune.

  Apoi va fi mult mai ușor să vezi cu claritate ce-ți place să faci. Iar acel lucru va intra în viața și în atenția ta mult mai ușor pentru că nu vei mai fi ocupat cu lucrurile care nu-ți plac.

  Eu de exemplu am primit oportunități extraordinare în viața mea, de la alții sau prin propria mea intuiție și creație.

  Crezi că aș fi avut timp și atenție să văd acele oportunități dacă îmi ocupam energia și mintea cu facultate, job sau alte porcării de genu? În nici un caz.

  Sfatul meu: mai bine nu fă nimic decât să faci ceva ce nu-ți place și care te suge de viață. Dacă urmezi acest sfat, vei descoperi că lăsând spațiu liber în viața și în programul tău, progresiv vei începe să ai idei, creativitate, inspirație, motivație de a face ceea ce-ți place.

  Nu pot sublinia îndeajuns cât este de important să ai spațiu liber în viața ta renunțând la a face lucrurile pe care societatea te presează să le faci: job, facultate, interviuri, studii, etc.

  Lasă spațiu în viața ta pentru ca inspirația și creativitatea să poată să înflorească în mintea și în inima ta.

  Majoritatea oamenilor se întreabă de ce au o viață de doi bani și fac ceea ce nu le place zilnic și nu-și găsesc menirea/vocația în viață.

  Răspunsul: pentru că te duci la un job și o facultate care te sug de energie, creativitate, chef de viață, inspirație, entuziasm, etc.

  E normal să te simți vlăguit când energia îți este suptă de activități pentru roboți.

  Acordă-ți libertatea de a nu face mai nimic pentru o perioadă. Libertatea și spațiul te ajută să-ți scoți inteligența la suprafață.

  Dacă îți dai libertate, timp liber și spațiu în viața ta, vei începe automat SĂ GÂNDEȘTI, să contemplezi, să vezi ce fac alții greșit și ce poți tu să faci mai bine.

  Când ai timp liber poți să observi de pe margine ce prostii și greșeli fac majoritatea oamenilor din societate, punctele lor oarbe, unde te potrivești tu, unde poți aduce o schimbare în sistem.

  Vei avea spațiu și timp să observi cu calm ce se întâmplă în tine, în jurul tău, în viață, despre ce este viața, ce să mănânci ca să ai energie, ce lucruri să prioritizezi în viața ta, etc.

  Eu asta am făcut în viața mea, iar acum trăiesc o viață pentru care majoritatea oamenilor de pe planetă (nu doar din România) nu o trăiesc și probabil n-o s-o trăiască niciodată pentru că sunt prea ocupați și agitați cu activitățile pentru roboți (job, studii, examene, facultate, interviuri, etc.).

  Știai că eu câștig bani în timp ce dorm (literalmente)? Eu nu muncesc pentru bani. Am creat un sistem care acum îmi aduce bani automat. Știai că în fiecare zi mă trezesc și fac exact ce am chef, când am chef, cu cine am chef? Nu fac niciodată nimic care mă face să mă rău. Nu mișc un deget fără pasiune.

  Trăiesc într-o casă de aproape jumătate de milion de euro cu iubita mea (sufletul meu pereche).

  Și multe alte lucruri la care mulți oameni nici nu visează.

  Sfaturile pe care ți le dau eu aici nu sunt pentru oricine. Sunt pentru cei cu inimă tare și au curaj să-ți ia viața în dinți.

  Dacă încerci să fii tu însuți în societatea de astăzi și dacă încerci să trăiești o viață foarte diferită de a celorlați din jurul tău, așteaptă-te să primești o grămadă de atacuri de la familie, prieteni și societate în general.

  Este foarte greu, dar se merită. Pentru că a trăi o viață trasă la xerox în care nu ești tu însuți, NU MERITĂ TRĂITĂ. Punct.

  Succes și curaj!

 2. Multumesc pentru raspuns. Da ai din pacate mare dreptate cu privire la părinți , chiar asa este. Am observat ce spui de multe ori .
  In ceea ce priveste timpul si spatiul pe care mi l acord … in timp ce citeam ce ai scris am realizat ca de fapt nu exista . Mereu eram in cautare de ceva , de a afla ceva , de a citi ceva , a asculta ceva , a imi atribui ceva , a ma gândi la ceva .
  Nu are cum sa înflorească o idee dacă nu are unde . Cred ca am prins mesajul tău.
  Multumesc !


Scrie un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comentariul *
Numele *
Emailul tău *