user avatar image

ne spune:

Eu meditez rar. Si fiidca mi-e teama, si fiindca adeseori incasez, necerute, adevaruri care ma fac sa-mi fie Frica. De mine-cat sunt de naiva si vulnerabila in Lumea asta- si de ceilalti oameni. Practic alunec in vizuina iepurelui si o multime de imsgini si senzatii imi asalteaza mintea. Un fel de clarviziune care imi proiecteaza persoane si evenimente dintr-un timp si loc in care nu am fost prezenta. De la un moment dat incoace am inteles ca toate acele”viziuni” fac parte din tesatura timpului simultan in care traim fiecare. Dar nu pot ajunge la pace si echilibru, si cu atat mai putin il pot gasi pe Dumnezeu prin
meditatie.

Răspunsuri

 1. Nu te mai plânge. Ai încredere și treci la treabă.
  Secretul este relaxarea, întotdeauna.
  Pune-ți curul pe pat, stai dreaptă, închide ochii și fă următoarea tehnică:
  – Expiră absolut tot aerul din plămâni și din abdomen și stai așa, cu aerul scos, timp de 2-3 secunde, sau 4-5 dacă poți.
  – Apoi inspiră cât de mult aer poți în abdomen și ține aerul în tine tot atâtea secunde cât la ținut afară. Dacă ai dat aerul afară și ai făcut pauza de 3 secunde, acum trage cât de mult aer poți în tine și ține-l acolo tot 3 secunde. Și continuă așa pentru câteva minute.

  Această tehnică îți va face curățenie printre gânduri și va scoate din corpul tău majoritatea strărilor nașpa.

  Apoi poți să încetezi să mai faci această respirație, să-ți relaxezi cât de mult poți fiecare organ al corpului și apoi să-ți continui meditația stând cu atenția în centrul pieptului și observând ce simți acolo. Dacă atenția îți fuge în altă parte, revino din nou în piept.

  Pe curând!


Scrie un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comentariul *
Numele *
Emailul tău *