Ești tânăr și nu știi la ce ești bun? Ia fii atent!

Cum ar fi să ai și tu locul tău unic în lumea asta?
Păi, îl ai!

Poate crezi că nu îl ai sau știi că îl ai dar nu l-ai descoperit încă.

Poate crezi că nu ai nimic unic sau că nu faci ceva anume cu o pricepere caracteristică doar ție.

Stai liniștit, toți ne-am născut unici, inclusiv tu. Și nu mă refer doar la amprentele de pe palme și la A.D.N.

Chiar, te-ai gândit vreodată că din moment ce ai o amprentă unică și un A.D.N unic, trebuie să ai și aptitudini unice?

Mie îmi sună logic.

Este adjudecat! Ai și tu daruri unice cu care te-ai născut și poți face o diferență în lumea asta! Da, da: în întreaga lume, cât o fi ea de mare!

Nu intenționez să te încurajez neapărat prin afirmații curajoase, ci îți spun din experiență mea.

Cum se face că un băiat de care colegii la școală își băteau joc constant, a ajuns să-și descopere, să-și intuiască locul în societate și chiar la o scară globală ?

Este cazul meu. Am ajuns să descopăr ce am unic și diferit față de ceilalți. Și când îmi pun darul în acțiune, mă entuziasmez și mă energizez contagios !

Pe parcursul anilor, am fost atent la mine, la cum mă simțeam când făceam anumite lucruri, la cât de bine reușeam să fac anumite lucruri. Am fost atent să văd unde mă trage inima, ce anume fac și îmi stârnește mii de furnicături de entuziasm în corp.

Am ascultat mulți oratori și alți oameni care-i îndrumă pe alții în dezvoltarea lor personală. Oameni care sunt cu zeci de ani mai experimentați decât mine.

Și ghici ce: am descoperit că pe alocuri puteam să le aduc completări importante. Completări pe care ei nu le vedeau, nu pătrundeau până acolo. Și nu e nici o problemă, căci de asta viața m-a oferit oamenilor pe mine.

Am vrut să-ți ofer exemplul meu. Ține minte că nu sunt superior față de tine și nici mai special decât tine.

Viața e un joc în care facem schimb de daruri unice!

Acum să ne întoarcem la tine!

Știm că ești unic la ceva. Ai un dar, un lucru pe care să-l oferi oamenilor. Altfel nu te nășteai. Ai impresia că te-ai născut și tu așa, din greșeală, pe pământ?

Ai impresia că Dumnezeu, sau această prezență divină din noi toți, naște ființe la mâna a doua? Nu, categoric nu.

Te-ai născut ca să aduci lumina fraților tăi, prin darul tău unic. Toți ne-am născut cu un dar unic prin care aducem lumină celorlalți și ne jucăm frumos și divers între noi!

Ok, eu îți spun toate acestea. Dar tu poate n-ai descoperit încă despre ce vorbesc. Poate nu ți-ai descoperit încă darul unic, acel lucru pe care doar tu poți să-l faci într-un anumit fel, maiestuos.

Asta se întâmplă pentru că oamenii de la care înveți, te-au îndrumat și te-au constrâns să crești o copie la indigo, să nu ieși în evidență, să nu deviezi de la “plan”. Un plan de viață monoton, suferind și trăit la nesfârșit de majoritatea oamenilor. Știi bine despre ce “plan” vorbesc. Te-au învățat să așterni praful peste aurul tău.

În schimb, dacă acești oameni te-ar fi lăsat să crești așa cum simți și cum tânjește inima ta, ți-ai fi descoperit ușor darul unic, la o vârstă foarte fragedă.

Ai nevoie de curaj și ceva nebunie ca să scapi de mrejele acestei educații potrivnice ție.

Și totuși ești aici. Ce să faci pornind de aici?

Hai să-ți zic ce m-a ajutat pe mine să-mi definesc acel dar unic!

Am avut curajul să experimentez multe lucruri și să spun NU la constrângerile părinților și ale altor profesori. Am făcut ce-am simțit în anumite perioade. Ca un copil mic care se joacă și nu speră că după ce se va juca va primi o diplomă, va avea “o meserie – brățară de aur”, sau “va avea o siguranță”.

Atenție! O mare parte din lucrurile pe care le-am experimentat, au fost lucruri pe care cei mai mulți n-au curajul să le experimenteze niciodată. Este foarte importantă această mențiune !

M-am uitat în urmă la viața mea, la anii care au trecut. Mi-am văzut viața ca un film și am conectat anumite puncte din diferite perioade pe care le-am trăit. Puncte care îmi spuneau același mesaj. Puncte care aveau aceeași substanță. Puncte care spuneau același lucru despre mine, într-un mod subtil, intuitiv. Am văzut că se repetă încă de la grădiniță până în prezent.

De exemplu:

  • felul în care vedeam lucrurile
  • felul în care am desenat o curcă, la grădiniță, am terminat-o primul din grupă și a fost desemnată de către doamna învățătoare ca fiind curca desenată cel mai realist.
  • anumite valori și principii pe care le-am respectat încă de mic
  • felul în care reacționăm în anumite situații, reacții care s-au repetat de-a lungul timpului
  • lucrurile pe care le făceam încă de mic și care mă bucurau
  • și altele…

Acestea sunt lucruri în care doar eu pot să văd și să intuiesc legătura între ele. E o anumită combinație între aceste lucruri pe care o miros, o simt, o intuiesc.

E propriul tău joc, propriul tău film. Tu ești cel care poate lega punctele între ele.

M-am uitat în societate, în probleme oamenilor și am căutat să văd dacă în aceste situații, mă pot potrivi “ca o piesă în puzzle”. Și cu cât mă uit mai des, cu atât mi-e mai clar locul meu unic pe care îl ocup în puzzle.

Este un loc unic pe lumea asta, un loc care îți șoptește ție ceva, te cheamă, îți trimite mesaje care-ți spun că abilitățile tale se potrivesc în acel loc. Ești potrivit! Ai combinația potrivită pentru acel loc! Cunoști cifrul !

Și îți vorbesc aici de mesaje fine, subtile, detalii arzătoare, detalii care contează, puncte cheie din viața ta. Puncte pe care le poți mirosi și intui doar dacă vrei cu adevărat să te descoperi, dacă ești sincer cu tine și faci ce simți indiferent de ce încearcă alții să te constrângă să faci.

Puncte pe care le descoperi în momentele de liniște cu tine, în momentele contemplative profunde. Viața în secolul nostru este o aglomerație și o agitație continuă. Nu-ți va fi chiar ușor, ce-i drept. De asta ai nevoie de momente de liniște, sinceritate și contemplație cu tine, asupra ta!

Acest dar unic pe care îl ai, nu se ascunde de tine. Nu stă ascuns sub pat și nici în mână unui mentor sau învățător.

Ți-l creezi tu singur, experimentând diverse lucruri și ascultând apoi ce răspuns îți dau viața și inima ta !

Nu sta degeaba. Mergi și fă lucruri pe care simți să le faci, mărunte sau mărețe. Nu contează.

Darul ăsta unic de care îți vorbesc nu stă într-o sticluță, nu stă într-un seif și nici într-un singur moment pe care îl trăiești. Nu e ceva ce mâine găsești și gata, aia e, l-ai descoperit.

Darul tău este compus din pavele, multe pavele care se aștern înaintea ta de-a lungul anilor și care formează o imagine de ansamblu, un puzzle, un mozaic. Este compus din sute și mii de decizii pe care le iei, de fapte pe care le faci, de chemări ale inimii pe care le urmezi, de momente în care ai curaj să încaleci viața, futu-i mama ei de viață!

Prin urmare, ai de făcut constant 2 lucruri:

Experimentează lucruri pe care simți să le faci și de care ți-e frică uneori și ascultă cu finețe răspunsul pe care ți-l dă viața prin mesajele ei subtile.

Așa îți vei construi și intui darul tău unic cu care oamenii tânjesc, deși nu-ți spun, să aduci lumina și bucurie în viața lor !