Ghid practic de masturbare pentru băieți: lucruri necenzurate pe care nu le înveți nicăieri

Prima parte: teorie și mituri demascate

Am vrut să scriu acest articol pentru că am văzut în propria mea experiență cât e de importantă o sexualitate sănătoasă și să știu să-mi ofer plăcere în mod armonios.

De asemenea am văzut că nu există mai deloc materiale care să te invețe printr-o abordare holistică (mental + fizic + spiritual) cum să-ți oferi plăcere prin masturbare.

Înainte să parcurgi acest articol, vreau să uiți de toate glumele despre masturbare care se fac între băieți și uită de toată rușinea pe care societatea a reușit sau nu să o inoculeze asupra sexualității tale.

Și mai vreau să știi că tot ce scriu aici este din propria experiență. N-am scris nimic ce nu am experimentat pe propriul corp.

Acum, să începem!

Acest ghid are două părți:

 • prima parte: adică aceasta pe care o citești acum, în care vreau să demasc niște mituri sexuale care dăinuie de zeci, poate sute de ani unele și mai vreau să îți ofer perspectiva corectă și sănătoasă asupra actului de a-ți oferi plăcere, masturbarea. De asemenea voi vorbi despre motivele pentru care este foarte important să știi să-ți oferi plăcere într-un mod sănătos și armonios. Și voi face diferența între masturbarea clasică și superficială și masturbarea sănătoasă și armonioasă, cu avantaje și dezavantaje pentru fiecare.
 • a doua parte: în a doua parte lăsăm vorbele și trecem la practică, voi vorbi necenzurat despre mișcări și atingeri practice pe care le-am învățat și descoperit în propria experiență de masturbare. Linkul către a doua parte îl găsești la finalul acestui articol, dar îți recomand să citești această primă parte înainte, ca să ai perspectiva corectă asupra practicii din a doua parte.

Bun. Să continuăm cu prima parte a acestui articol.

De ce este important să știi să-ți oferi plăcere prin masturbare în mod armonios

În primul rând, s-ar putea să crezi că știi să te masturbezi și că nu e mare lucru.

Așa credeam și eu înainte să mă întâlnesc cu domeniul spiritualității și înainte să învăț și să trăiesc anumite lucruri despre masturbare și sexualitate în general.

Să ne înțelegem: doar pentru că știi cum să-ți gâtui penisul cu o mișcare ultra-rapidă de dute-vino în așteptarea ejaculării, nu înseamnă că știi să te masturbezi și că o faci sănătos.

Asta mi-am spus eu mie la prima experiență în care mi-am dat seama că lucrurile nu sunt așa de simple cum par. Și cu timpul am conștientizat că a-ți oferi plăcere prin masturbare e o întreagă artă și este ceva sacru.

În a doua parte a acestui articol îți voi da niște ponturi practice și explicite despre cum să te masturbezi și din ce stare să o faci ca să poți spune că te masturbezi în mod sănătos și armonios.

Acum, iată niște motive foarte bune ca să înveți cum să-ți oferi plăcere în mod sănătos și armonios prin masturbare:

Motivul nr. 1: Ghici de ce unii băieți lasă fete însărcinate din greșeală

Cred că cel mai important motiv ar trebui să fie acela de a-ți cunoaște corpul și cum funcționează mecanismul tău sexual în detaliu.

Dacă stai și te gândești, băieții care lasă fete însărcinate din greșeală, o fac pentru că nu-și cunosc penisul și cele mai subtile impulsuri și reacții ale acestuia la anumite atingeri și presiuni în anumite puncte.

Tu nu-ți dorești să lași fete însărcinate fără să vrei.

Vrei să faci sex cât mai liber și relaxat și dacă se poate, fără prezervativ. Dar nu recomand să faci sex neprotejat dacă nu te bazezi că îți cunoști penisul și reacțiile acestuia în diverse poziții și viteze. Și chiar să te bazezi!

E foarte important să fii prezent și focusat în timpul actului sexual, ca să nu te trezești că ejaculezi pe neașteptate.

Iar când zic să fii prezent și focusat, mă refer să nu fii cu mintea și gândurile în toate părțile în timp ce faci sex.

Așa că e important să-ți cunoști penisul în detaliu. Și asta necesită antrenament, ca orice altă practică la care ajungi să devii foarte bun.

Motivul nr. 2: Pentru independența sexuală

E important să nu depinzi de femeie din punct de vedere sexual. Și cu asta nu vreau să spun că trebuie să scăpăm de femei sau să pornim o luptă împotriva lor.

Nu, nicidecum.

Femeile au un rol extraordinar de important în viața noastră ca bărbați și ne completează perfect.

Ceea ce vreau să spun este că uneori s-ar putea să nu ai o iubită pentru un timp mai lung. Și atunci nu vei putea face sex. Sau s-ar putea să ai o iubită, dar din diverse motive să nu vrea să facă sex cu tine în anumite perioade.

Se ajunge deseori la manipulare în cuplu pe miza sexului. “Îmi dai sex, ori nu-mi dai sex.”

Ori pur și simplu, te trezești într-o zi că simți să-ți exprimi energia sexuală și ești singur acasă.

Dacă vorbim de independență, e important să includem și independența sexuală, pentru că deși sunt multe femei cu care putem face sex și dragoste, ține minte asta:

Nu este nimeni dator să-ți satisfacă nevoile sexuale.

Motivul nr. 3: Face bine la fericire și la sănătate

Masturbarea îți face creierul să emane substanțe și endorfine care îți dau o stare de fericire și de bine: dopamină, serotonină, etc. (dă-i un Google dacă vrei). Deci e bună pentru sănătate și bună-stare.

Motivul nr. 4: Este extrem de important să înveți stăpânirea și direcționarea energiei sexuale

Știai că afaceri de milioane și miliarde au căzut și s-au pornit războaie între națiuni din pricina unor abordări foarte greșite asupra sexualității și plăcerii sexuale?

Energia sexuală este cea mai puternică forță din lume, dincolo de bani. Banii se învârt în jurul energiei sexuale, nu invers. De aia sunt bărbați care plătesc averi pentru a primi atenție și plăcere sexuală de la anumite femei.

Să înveți despre sexualitatea ta și despre energia sexuală și cum poate fi folosită constructiv și creativ, este probabil cel mai important lucru în tinerețe, dincolo de bani și carieră.

Pentru că îți garantez că ani întregi de adunat bani și avansat în carieră se pot nărui în doar câteva minute de atracție sexuală care îți ia mințile și te face să acționezi fără să-ți asculți intuiția și să vezi ce simți de fapt.

Mituri despre masturbare demascate

Mitul nr. 1: Masturbarea este pentru cei slabi care nu sunt în stare să-și facă o iubită.

Demascare: Înainte să-ți faci o iubită, n-ai vrea să știi cum îți funcționează penisul mai întâi și apoi s-o surprinzi plăcut și pe ea? Sau te duci la ea ca un șantier în lucru și o faci pe ea șef de șantier?

În rest, acest mit este deja demascat prin ce-am scris mai sus în acest articol.

Mitul nr. 2: Masturbarea este un păcat, din punct de vedere religios. Se spune că te va pedepsi Dumnezeu.

Demascare: Dumnezeu te-a creat într-un corp care are un penis ce îți este mereu la îndemână. Iar tu trebuie să trăiești în acest corp, cu acest penis timp de aproximativ 80 de ani.

Cât de stângaci crezi că este Dumnezeu să te pună să trăiești cu un penis timp de 80 de ani și să-ți interzică să te atingi de el?

Dumnezeu a creat Universul cu miliarde de galaxii, corpuri cerești și civilizații. Sunt destul de sigur că “tipul” e destul de măreț și grandios încât să nu facă asemenea erori de prost gust.

Faptul că masturbarea este un păcat a fost inoculat în mintea oamenilor din două motive:

 • anumite vorbe și sfaturi din Biblie sau ale sfinților, au fost interpretare greșit (ca deobicei)
 • biserica și religia în general vor să te țină departe de a-ți experimenta sexualitatea la potențialul maxim. Pentru ca asta ar însemna libertate, iar dacă tu te eliberezi de aceste așa-zise “păcate”, ei nu mai câștigă bani. Un om este cel mai ușor manipulat prin frică și dacă-l ții departe de experimentare și cunoaștere de sine. Asta face biserica în general de sute de ani.

Și ca să continui cu demascarea, îți dau un exemplu: Arsenie Boca, mare sfânt creștin ortodox care a făcut diverse miracole și minuni în România, a spus:

“Onania are consecințe grave”.

Onanie înseamnă masturbare.

S-ar părea că omul a spus destul de clar că nu e bine să te masturbezi, nu? Și el a fost un sfânt, deci ești înclinat să iei de bună această vorbă, nu?

Greșit.

Hai să-ți arăt ce a vrut de fapt să spună Arsenie Boca prin acea vorbă, punând-o în contextul potrivit:

Arsenie Boca a trăit pe timpul comunismului. Atunci nu era acces la cunoaștere mai deloc și totul era cenzurat. Nu aveai voie să vorbești deschis, nu aveai voie să știi prea multe.

Atunci, având în vedere acest context, putem trage următoarea concluzie:

Când Arsenie Boca a spus: “Onania are consecințe grave”, el nu a stat să explice că de fapt că ejacularea are consecințe grave, nu onania (masturbarea).

Pentru că prin ejaculare îți pierzi sperma, energia sexuală, cea mai mare forță a ta. Și asta te face foarte slab și pierdut. Vezi articolul Secretele sexualității: ce nu știu 99% dintre bărbații de pe planetă.

Poate ar fi putut să explice, dar pe timpul comunismului nu aveai voie să le explici tu oamenilor cum să eviți ejacularea ca să nu-ți pierzi puterea sau cum să-ți transformi sperma în putere și energie creativă.

Puterea trebuia să fie la stat, nu la oameni. Și chiar dacă Arsenie Boca ar fi explicat, majoritatea oamenilor oricum n-ar fi înțeles ce-i aia.

Așa că, fără să se întindă prea mult, Arsenie Boca a spus direct că masturbarea are consecințe grave.

Dar în realitate nu masturbarea, ci ejacularea în mod repetat și des are consecințe grave.

Ei bine, așa au fost interpretate greșit și alte vorbe și versete din Biblie sau biserică.

Nimic nu e păcat, totul este o experiență de descoperire a vieții veșnice. Pentru că însuși Dumnezeu se experimentează și se joacă prin tine, prin ceea ce experimentezi tu. Deci n-are cum să se pedepsească pe el însuși.

Dumnezeu există prin tine.

Doar nu crezi că Dumnezeu stă undeva separat de tine, într-un colț de Univers și schimbă canalele T.V.: “ia să văd ce păcate mai fac și creaturile alea de pe planeta Pământ, click )))”.

La început era nimic, deci nimicul era Dumnezeu, căci Dumnezeu este dintotdeauna. Iar din nimic s-a făcut totul. Deci din Dumnezeu s-a făcut totul. Deci întreaga lume este Dumnezeu.

Are sens?

Mitul nr. 3: Masturbarea este rușinoasă.

Și eu, și tu probabil, ne-am masturbat pe ascuns de teamă să nu ne prindă părinții.

Totuși, paradoxal, să vezi ce-ți fac părinții dacă lași o fată însărcinată din greșeală. Ghici din ce cauză poți lăsa o fată însărcinată fără să vrei? Pentru că nu te-ai masturbat și nu ți-ai cunoscut îndeajuns de bine corpul.

Aceasta este o mare eroare a societății noastre, faptul că suntem învățați să ne fie rușine de propria sexualitate.

Dar să-ți fie rușine de propria sexualitate înseamnă boală și mai înseamnă să-ți fie rușine de propria libertate, individualitate și capacitate de exprimare.

Căci până la urmă te-ai născut cu un corp și este al tău.

Nimeni nu are drept de decizie asupra ce să faci cu corpul tău, nimeni din acest Univers.

Masturbarea nu este rușinoasă.

A-ți oferi plăcere și cunoaștere de sine prin masturbare este un act sacru, divin și dătător de libertate!

Ușor, ușor, ne trezim și dezlipim eticheta de tabu rușinos de pe actul masturbării și de pe sexualitate în general.

Mitul nr. 4: Dacă te masturbezi doar pentru că te excită energia din corpul tău, fără să te gândești la o femeie sau fără să te uiți la un film porno, ești gay.

Nu ești deloc gay dacă începi să te masturbezi pentru că te excită propriul tău corp, propria ta energie sexuală, fără să te gândești la ceva.

Ba din contra, ești foarte masculin, pentru că masculinitatea stă în corp și în conștiența ta, nu în imagini mentale de tocilar.

Iar dacă practici masturbarea din excitația și admirația pentru propriul corp, rezultatele masculinității tale frumoase se vor vedea cu prima femeie cu care vei face sex.

Diferența dintre masturbarea clasică superficială și masturbarea sănătoasă și armonioasă

Deja aici încep să intru în partea practică a masturbării și se termină prima parte a acestui articol, care este una de teorie mai mult.

Uite mai jos care sunt diferențele dintre masturbarea superficială și masturbarea armonioasă.

Iată cum îți dai seama când masturbarea ta este clasică și superficială:

 • Întotdeauna te folosești de imagini mentale erotice sau de filme porno ca să te poți excita și să-ți iasă masturbarea
 • Când te masturbezi în mod superficial, ai o respirație superficială și foarte scurtă, de fapt aproape că nu respiri. De aceea energia stagnează în corpul tău, se adună acolo jos și explodează prin ejaculare, în loc să circule armonios prin tot corpul și să te energizeze.
 • Mare parte din act se petrece mai mult în mintea ta decât în corpul tău, de aceea și ejaculezi așa de repede.
 • Masturbarea superficială îți dă dependență, slăbiciune mentală și îți scade capacitatea de concentrare.
 • Paradoxal, masturbarea superficială aproape că nu este despre tine și pentru tine, deoarece tu în tot acest timp ești prins în tot felul de scenarii erotice mentale sau în filmul porno din fața ta. Nici măcar nu ești atent la corpul tău, la energia care se mișcă prin tine, la sutele de procese și reacții care se produc în corpul tău. De fapt, tu te masturbezi mai mult mental. În timp ce masturbarea sănătoasă și armonioasă se face fiind prezent și atent în corpul tău, la senzațiile corpului, nu la imaginile minții.
 • Masturbarea superficială, de cele mai multe ori îți scade stima de sine și încrederea.
 • Masturbarea superficială te face să ejaculezi aproape garantat.Vezi articolul: Secretele sexualității: ce nu știu 99% dintre bărbații de pe planetă.
 • Te îndepărtează de tine și îți scade iubirea de sine

Iată cum îți dai seama când masturbarea ta este una sănătoasă și armonioasă:

 • Primul indiciu este că, de cele mai multe ori, excitația inițială înainte să te apuci de masturbare, nu vine dintr-o imagine mentală sau dintr-un film porno, ci din faptul că ești conștient și îți simți propria energie sexuală din testicule.
 • Când te masturbezi sănătos și armonios, respirația ta este una profundă și completă.
 • Simți că îți oferi ceva ție, simți că îți dăruiești plăcere și că îți iubești și admiri corpul, nu simți că “faci o labă”.
 • Atitudinea din care pornește masturbarea sănătoasă și armonioasă este una de curiozitate, de inocență, de libertate, de experimentare, de afecțiune și admirație pentru corpul tău. După mulți ani mi-am dat seama că masturbarea armonioasă înseamnă să ai o relație de apreciere și afecțiune cu corpul și penisul tău. Am primit ajutor în acest sens.
 • Masturbarea sănătoasă îți dă încredere în tine pentru că ajungi să-ți cunoști corpul cu adevărat și să reziști mai mult fără ejaculare sau să nu mai ejaculezi. Poți să ai orgasm și fără ejaculare. Dacă te-am șocat, citește Secretele sexualității: ce nu știu 99% dintre bărbații de pe planetă.
 • Ești cât mai prezent în corpul tău și cât mai atent la senzațiile fizice, la energia care se plimbă prin corp, la respirație, la ce se întâmplă dacă freci penisul mai la dreapta, etc.

Masturbarea se face cu corpul și energia, nu cu mintea sau laptopul.

Acestea sunt diferențele dintre masturbarea superficială și masturbarea sănătoasă.

Și cu asta am încheiat prima parte a acestui articol în care am încercat să-ți ofer o perspectivă de ansamblu liberă și sănătoasă asupra masturbării și sexualității în general.

Citește a doua parte a acestui articol: partea practică