Înțelepciunea nu vine la pachet cu înaintarea în vârstă

De ce?

Pentru simplul motiv că înțelepciunea dacă venea automat la pachet cu înaintarea în vârstă, toți oamenii de la 40 ani în sus ar fi Maica Teresa, Einstein sau vreun alt înțelept.

Anii în plus sunt ca banii în plus. Sunt oameni cărora dacă le dai bani mai mulți, vor face mai mult rău cu ei lor înșiși sau altora, la fel și cu anii.

Faptul că cineva a înaintat în vârstă nu înseamnă decât că mai mulți ani a înaintat într-o anumită direcție și s-a adâncit tot mai mult în ea. Și acea direcție poate fi folositoare sau nefolositoare. Atâta tot.

Înaintarea în vârstă aduce sau nu înțelepciunea în funcție de ce faci în timp ce înaintezi

Sunt oameni care devin din ce în ce mai inconștienți cu fiecare an ce trece. Și asta din cauză că se hrănesc încontinuu cu viciile societății și nu-și mai cunosc sufletul.

De cele mai multe ori, mai degrabă e mai înțelept un copilaș decât un adult sau un bătrân pentru simplul fapt că nu a fost contaminat ani la rând cu prostiile pe care le vinde societatea și sunt încă naturali.

Alteori, un om care a fost inițiat de mic într-o direcție benefică și folositoare lui și celor din jur, va deveni tot mai înțelept cu înaintarea în vârstă.

Acești oameni sunt destul de rari deocamdată.

Există oameni în varstă înțelepți și există și oameni în vârstă care nu știu ce-i aia, dar vor încerca să-și arate superioritatea prin vârsta lor înaintată

Așa că, data viitoare, dacă se întâmplă ca părinții, bunicii sau profesorii să încerce să te forțeze să faci ce vor ei, pe motiv că ei sunt mai în vârstă, mai înțelepți decât tine, amintește-ți și acționează în consecință:

Înțelepciunea nu vine la pachet cu înaintarea în vârstă.

Pace 🙂