Nefericirea este o mare minciună! În articolul ăsta aprindem lumina!

Se vorbește excesiv de mult despre ce este fericirea și cum să o atingi, din cauză că cei mai mulți oameni sunt mai tot timpul nefericiți.

Este oare adevărat că ești nefericit?

  • Cum adică ești nefericit?
  • Este asta o trăsătură, o caracteristică nativă, ceva cu care vii din dotare când te naști ?
  • Ce este nefericirea în sinea ei, obiectiv vorbind ?
  • Ce crezi tu că ar trebui să atingi, să obții, să fii și să faci că să te simți în sfârșit fericit?
  • Și după ce ți-ai răspuns la întrebarea de mai sus, spune-mi: de unde ai învățat că dacă atingi, obții, ești și faci acele lucruri pe care le ai în minte, vei fi fericit?
  • Cine anume te-a învățat că făcând și atingând toate lucrurile astea, vei fi fericit?
  • De unde a pornit această idee de ai porni într-o goană după lucrurile care te fac fericit?
  • Ce scop crezi că au cei care îți spun că trebuie să fugi după fericire cumpărând anumite lucruri, acționând într-un anumit fel, creându-ți o anumită imagine și gândind într-un anumit fel?

Sunt câteva întrebări la care te invit să răspunzi, deși e foarte posibil să-ți fie lene și să treci peste. Normal, “a nu-ți pune întrebări” este în folosul financiar și politic al multora.

Păcăleala verișorului mai mare

O să-ți răspund eu, printr-o amintire personală, la ultima întrebare pe care ți-am adresat-o.

Eram foarte mic și stăteam pe pat la căldurică, la bunica, cu verișorul meu mai mare și mai “iscusit” (a se interpreta: șmecher).

Bunica l-a trimis pe verișorul meu să aducă ciocălăi de pus pe foc, el fiind mai mare decât mine și prin urmare “mai responsabil”.

Verișorul s-a gândit să rămână la căldurică, în confort și să aplice o tactică simplă și des folosită în avantajul lui și în dezavantajul meu:

M-a trimis pe mine să aduc ciocălăi și mi-a spus că îmi dă “bomboane” dacă fac eu treaba asta. Bineînțeles, toate astea spuse pe un limbaj de-ăla, amăgitor, ca pentru copii mici.

Am adus ciocălăi, dar nu mi-a dat bomboanele promise, în schimb a continuat să-mi mai facă șmecheria asta, sub alte forme și cu altfel de promisiuni.

Păcăleala nefericirii e foarte simplă, dar des omisă

Da, tocmai ți-am expus toată minciuna despre nefericire și fericire. Aceasta este toată esența acestei goane în care alergăm cu toții după fericire, esența acestei amăgiri.

Nefericirea nu există.

Nefericirea este exact la fel ca întunericul.

Întunericul nu are o existență în sine. El este doar absența luminii. Este efectul faptului că ai stins lumina.

Cum faci de stingi lumina și rămâne întunericul (nefericirea)?

E simplu, faci ca în povestioara din copilăria mea: te lași prostit de societate și instituții care îți spun că “trebuie să aduci ciocălăi” (să cumperi toate prostiile, să iei tu toate diplomele, să te victimizezi, să consumi toate dăunătoarele, etc.) ca să primești “bomboane” (fericire), uitând un lucru esențial:

Tu nu ai nevoie să obții “bomboane” (fericirea) și nu ai avut niciodată nevoie. Adevăratele “bomboane” le ai de când te-ai născut și nu ți-au părăsit niciodată “buzunarul”.

Iar “bomboanele” alea după care te pun toți “șmecherașii” ăștia să alergi sunt bomboane false, iluzii, amăgiri.

Cum devii “nefericit”?

Te văd mai firav și te învață că pentru a deveni puternic trebuie să ajungi într-un anumit loc ce nu există.

Tu ești firav, neștiutor, neînvățat, necontaminat, inocent, credul și cu toate calitățile astea ești un sol foarte fertil pentru amăgirile și învățămintele false pe care ți le vând “șmecherii”.

Șmecherii au ca scop profitul și puterea. Vor să te transforme într-un șoricel care aleargă pe o roată, non-stop, ca disperatul, crezând că poate poate vei ajunge acolo unde tot ei ți-au spus că trebuie să ajungi.

Nu e de mirare că nimeni nu atinge niciodată “fericirea” aia pe care o tot caută (dar o mimează în fața tuturor ca și cum ar fi atins-o, ca să nu pară looser-i). Nu o atinge nimeni pentru că nu există!

Știu ce înseamnă să alergi după o fericire falsă. La un moment dat, aveam cam tot ce îmi doream pe aproape toate planurile vieții și totuși mă găseam plângând singur, nefericit.

Cum îți explici asta? E ciudat, așa-i ?

De ce este atât de evidentă păcăleala și totuși foarte des omisă?

Pentru că societatea s-a asigurat că-ți oferă:
– o educație nefirească (încă de mic)
– exemple dăunătoare
– și o programare mentală constantă
Toate astea ca să creeze în tine o aglomerație de gânduri, acțiuni, dorințe, iluzii, emoții și “lucruri care trebuie făcute” care te fac pe tine să fii un zombi pierdut prin viață, literalmente.

Nu mai ești tu, ești un produs programat să facă ce vor alții.

Cum faci să scapi din capcană

Și acum poate îți spui: bine, bine, am aflat că de fapt nefericirea este o momeală, o minciună, dar peste 1 oră iar mă simt nefericit, cum fac să “scap” ?

Îți spun eu, căci asta fac zi de zi și am trăit cele mai puternice stări de pace, fericire și împlinire din viața mea, independent de absolut orice din exterior.

Întoarce-te la rădăcinile tale. Întoarce-te la tine, așa cum erai când nu erai contaminat cu toate amăgirile și iluziile astea.

Începe să înveți și să experimentezi lucruri despre corpul tău, mintea ta, emoțiile tale, sufletul tău și cum funcționează toate în ansamblu.

Este imperios necesar să înveți și să experimentezi lucrurile astea, altfel goana după “bomboane” va continua pe pilot automat.

De ce încă alergi după fericirea falsă chiar dacă e o păcăleală

Pentru că ai fugit atâția ani după “bomboane” (fericirea falsă) încât acum o faci automat. Și e foarte greu să te mai oprești din cauză că a devenit o obișnuință. Te simți pierdut într-o “aglomerație” de lucruri pe care trebuie să le faci, să le gândești, să le obții și să le atingi ca să “primești bomboane” (să fii în sfârșit fericit).

Meditează, mergi în natură, învață cum să nu mai faci și să nu mai gândești nimic, învață arta de a fi, doar să fii, fără să mai alergi.

Schimbă direcția spre care ai alergat toată viața, în exterior, după lucruri exterioare.

Începe “să alergi” spre interior.

Începe să demontezi minciunile. Pune lumină (punându-ți întrebări din aproape în aproape) pe iluzii și uită-te la ele cum dispar, pentru că nici măcar nu au existat cu adevarat.

Pentru asta construiesc viațacaunjoc.ro, ca să-ți spun și ție aceste adevăruri și să-ți ofer și unelte practice gratuite care să te ajute să te întorci la rădăcinile tale.

Intră pe Librăria gratuită (încă mai lucrez la ea) care e plină de materiale și unelte sau vezi cu ce subiecte de articole te pot ajuta.