Nu trebuie nici să iubești și nici să ierți dacă nu simți

Cine-ți spune că trebuie să fii tot timpul iubitor, zen, luminos sau iertător e țăran sărac.

Uită-te la planeta Pământ.

Ți se pare că scoate înflorește un singur tip de plante? sau un singur tip de animale?

Uită-te în jur. Există și plante carnivore. Crezi că sunt rele sau ar trebui să se simtă vinovate?

Nici măcar nu sunt orgolioase, așa s-au născut de la natură, de la Dumnezeu.

Nici vremea nu are un singur anotimp sau nu este tot timpul la 33 de grade temperatură.

Trăiește viața așa cum vrea să curgă prin corpul tău. Evită să cauți să te agăți de un singur tip de manifestare.

Evită să-ți judeci manifestările.

Ai fost nervos, ai înjurat? Aia e, nici o problemă. S-a exprimat viață prin tine, energie.

A fost un moment. Dă-i voie și lui să fie. Dă voie diversității din tine să se exprime așa cum vine prin emoții, gesturi și cuvinte.

Aceeași reprimare pe care o aplici tendințelor “mai puțin drăguțe” din comportamentul tău, o vei aplica și atunci când va vrea să se exprime iubirea prin tine.

Toate tipurile de manifestare sunt energie. Dacă blochezi furia, de exemplu, sau un adevăr spus mai dur, ține minte că blochezi o energie. La modul cel mai simplu: tu exersezi blocarea energiei din curgerea ei naturală prin corpul tău.

Eu te invit în schimb să exersezi înțelegerea și îngăduirea propriilor momente de furie sau iubire, sau sex sălbatic dincolo de rușine.

Oamenii o ard la stilul că vor să fie ca Buddha sau Iisus. Bă, dar aia și-au făcut propria călătorie. Și-au făcut propriile greșeli.

Buddha nu a avut un alt buddha care să-i spună: bă, fii bun cu toată lumea și emană doar gânduri bune pentru semenii tăi și o să te iluminezi rapid.

În schimb și-a chinuit corpul prin practici extreme de ascetism, înfometare, etc.

Și asta e mult mai grav decât să te enervezi pe cineva. Să-ți chinui corpul ani de zile e mult mai distructiv decât o înjurătură sau câteva momente emoționale de “întuneric” pe care le-ai avut și s-ar putea să le mai ai.

Și dacă e s-o luăm așa, în unele momente din viața lui, Buddha a fost mai prost ca tine. Tu chiar dacă s-ar putea să ai momente varză, măcar îți amintești să mănânci. Băiatu’ ăsta, Buddha, a testat să vadă dacă se poate ilumina prin chinuirea și înfometarea corpului. Nu i-a mers. Dar a învățat din asta și într-un final s-a iluminat.

Pricepi?

“Fii tot timpul în iubire și abține-te de la a fi dur, nervos, jignitor” este o cardeală supercificială și limitativă.

Nu există nici o regulă. E viața ta. Dumnezeu nu ți-a dat nici o regulă.

Experimentează. Fă una, fă și alta, apoi vezi feedbackul.

Bagă la cap feedbackul și vezi ce anume creează în viața ta acțiunea pe care ai făcut-o.

Vezi dacă te susține în călătoria lui cine vrei să devii.

Caută să fii conștient și să observi urmările energiilor pe care le lași să se manifeste prin tine, nu căuta să le judeci și să fugi de ele fără să le înțelegi.

Uneori e momentul potrivit și e foarte constructiv să fii mai dur, mai ferm, mai puțin zen sau poate exploziv.

Got that?

Uită-te în jurul tău. Viața înseamnă diversitate, circ, mirobolanță. Ea vine cu milioane de momente diferinte pentru tine, de aceea ai nevoie să știi că fiecare moment necesită o anumită energie. Și nu întotdeauna iubirea sau zen-ul este cazul.

Permite-ți să te exprimi și evită vinovăția. Asumă-ți manifestările. Manifestă-te asumat și asta îți va da posibilitatea să înveți ceva din experiența respectivă. Nu doar să reacționezi fără nici un control ca o marionetă a circumstanțelor exterioare.

Șterge și elimină vinovăția din viața ta. Orice manifestare a ta, fie că e “întuneric sau lumină” are o anumită scânteie divină de viață în ea. E viața în toate cazurile.

Respectă asta! Acordă respect și spațiu vieții care vrea să se exprime prin tine.

Dacă ești tânăr de exemplu, nu asculta frate de nimeni care spune că “trebuie” să fii într-un anumit fel.

Asta e o cardeală de doi bani, serios. Dacă îți spune cineva asta, răspunde-i așa: “bă, ia ciocu’ mic, acum e rândul meu să-mi creez propria versiune de viață, tu ai avut fisa ta, eu o am pe a mea și-o să mi-o valorific. Ai înțeles, dihanie?”

Tu ești plin de viață și energie suculentă și vin niște blocați în capul lor și-ți spun că de fapt, știi, ar trebui să fii și să te manifești altfel. Nu-ți pune bariere, lasă energia să curgă prin tine, lasă manifestările să se manifeste prin tine și vezi ce anume vrea viața să creez prin tine.

Eu îți zic: lasă energia vieții să curgă prin tine, fii năstrușnic, joacă-te, fii ultra curios, nu adera la culturi și concepte.

Fă-ți propriile concepte și propria cultură.

Acum este timpul tău!

Iisus, Buddha, Ghandi și toți ăștia au avut timpul lor pe pământ, au avut fisa lor. Dar le-a trecut timpul. Au emis propria cultură în lume.

Acum e rândul tău, nu fii mai prejos.

Dumnezeu te-a creat o vietate unică, cu propria fisă de unicitate. Pricepi? Nu ești mai prejos decât nimic din Univers care a existat sau va exista.

Așa că asumă-ți fisa, asumă-ți că e rândul tău să te exprimi și să creezi ceva nou pe pământ, să-ți dai voie să ai propria călătorie, propriile “greșeli”, propriile teste și experimente, propriile concluzii.

Amintește-ți: ai și tu propria fisă la unicitate, introdu-o în aparat și dă drumu la propriul tău dans unic pe Pământ. Nu-i mai lăsa pe alții să te acopere cu mentalitățile, culturile și concluziile lor.

Trăiește-ți frate propria viață și du-o la rang de unicitate. Fă-o să merite povestită. Nu mai trăi la xerox. Serios!

Ce?! Tu nu ai o inimă, un creier, mâini și picioare? Las-o-n colo frate! Hai, asumă-ți viața și dă-ți spațiu să trăiești așa cum vrei!

Viata trebuie trăită, nu sortată.

Yeah, baby, les do this!

Etichete: , ,