Secretele inimii și cum să-ți folosești mintea în armonie cu inima

Mintea omului este un instrument de calcul, interpretare și creație. Dar nu poate simți realitatea din jurul tău, din corpul tău sau din interiorul altor oameni. Poate doar să calculeze, să interpreteze pe baza lucrurilor pe care le-a învățat în trecut sau să creeze ceva nou.

Pe de cealaltă parte, inima și celelalte organe de simț pot simți direct* ce se întâmplă chiar în acest moment în tine, în oamenii și circumstanțele din jurul tău.

Marea diferență între mintea și inimă, este că mintea este performantă, dar nu și inteligentă. În schimb inima este și performantă și inteligentă.

Și când vorbesc despre inteligență mă refer la capacitatea de a simți și discerne ce este armonios și constructiv față de ceea  ce nu este.

Dovada?

Bomba atomică. A fost creată de mintea omului și nu de inima lui.

Da, s-au adunat niște oameni de știință, și-au pus mințile la contribuție și au creat o bombă atomică care poate rade de pe hartă un oraș întreg din prima.

Este bomba atomică performantă?

Foarte! Poate distruge un întreg oraș în cateva secunde.

Este bomba atomică constructiva și armonioasă?

Nicidecum, din nici un punct de vedere.

De ce?

Pentru că în construirea bombei atomice s-a folosit doar mintea care este performantă, dar nu și inteligentă.

Orice plantezi în minte, constructiv sau distructiv, mintea execută și poate duce acel lucru la un rang foarte înalt. Fie că este vorba de un lucru constructiv sau distructiv, cum este bomba atomică.

Pe de cealaltă parte, inima simte și știe intuitiv ce este armonios și ce este distructiv.

Iar pe lângă asta are un câmp de energie foarte foarte puternic și performant, mult mai performant decât cel al creierului (a nu se înțelege că mintea este același lucru cu creierul, mintea este împregantă în toate celulele corpului tău).

De aceea îți garantez că orice intenție de a crea un proiect care pornește prima dată din inima ta va avea un succes fulminant și foarte satisfăcător pentru toată lumea.

Sigur, intenția pornește din inima ta, iar apoi energia poate continua în mintea ta, unde poți vizualiza și crea diverse detalii și planuri.

Dar e foarte important locul din care vine intenția unui proiect: din minte sau din inimă!

Este crucial din toate punctele de vedere!

S-a demonstrat științific că inima are un câmp magnetic de 5.000 de ori mai puternic decât cel al creierului. De asemenea s-a mai demonstrat că inima scanează în permanență ce se întâmplă în tine, în realitatea înconjurătoare și chiar în viitor.

De aceea uneori oamenii pot simți impulsuri în inimă înainte de a face ceva dizarmonios.

Și se pare că inima are literalmente propriul creier care poate să învețe și să-și reamintească lucruri.

Tot prin inimă primim și intuițiile pe care dacă le ascultăm, au o rată de succes de 100% în aplicare.

Dar secretul este să te conectezi la inima ta, să-ți duci atenția acolo prin voință sau prin atingerea cu o mână sau deget în mijlocul pieptului și să-ți păstrezi atenția acolo cât mai mult timp pe parcursul unei zile.

Iar inima trebuie să funcționeze în armonie cu mintea, nu separat.

Până acum am fost educați să interacționăm cu viața și realitatea noastră 90% prin minte și gânduri.

Ceea ce ne-a adus multe suferințe, rateuri și eșecuri. Pentru că mintea, de una singură, nu știe ce-i aia realitate, nu poate s-o simtă și nu poate interacționa direct cu ea. Nu pentru asta ne-a fost dată mintea.

Mintea ne-a fost dată ca să calculăm, să interpretăm unele lucruri și ca să creăm o nouă realitate în jurul nostru, un nou proiect.

Dar secretul este că la înaintare ar trebui să fie băgată inima. Prin inimă ar trebui să treacă prima dată orice circumstanță pe care o experimentăm sau orice om cu care ne întâlnim.

Când îți propui să creezi un proiect cu mintea ta, șansele de succes vor cu cu atât mai mari cu cât primul impuls și ideea ți-au venit din inimă. Adică intenția de la baza acelui proiect să vină din inimă.

Pentru că inima este cea mai puternică entitate din corpul tău la nivel electro-magnetic. De aceea are un potențial foarte mare de a influența și atinge oamenii din jurul tău și circumstanțele din jurul tău care toate sunt făcute 100% din energie, electricitate și magnetism.

Deci inima știe ce-i aia, interacționează direct cu realitatea și o poate influența direct.

Mintea nu poate face asta. Nu este inferioară, ci doar diferită și proiectată pentru alte scopuri.

Mintea are scopul de a direcționa energia, de a o împinge, de a o repartiza unde dorește.

Este ca un omuleț mic ce stă la bordul unui robot gigant și îl controlează prin manete și butoane.

Doar  că în realitate mintea se află peste tot în corpul nostru și direcționează energia. Nu doar în cap, așa cum cred majoritatea. Este iarăși un fapt demonstrat științific.

Am stabilit până acum că mintea poate doar să direcționeze energia care interacționează cu realitatea (circumstanțe, oameni, corpuri, orice), în schimb inima poate interacționa și influența în mod direct realitatea pentru că are propria sursă de energie.

Ce înseamnă asta în practică?

Demonstrația nr. 1: Mintea în practică

Să zicem că vrei să alergi 5 kilometri împreună cu un prieten.

Ei, mintea se ocupă în acest caz să pună la treabă și să direcționeze energiile din corpul tău pentru ca tu să începi să alergi 5 kilometri cu un prieten.

Tu ai o cantitate de energie în diverse forme peste tot în corpul tău. Mintea poate hotărî unde va fi repartizată acea energie prin corpul tău.

De exemplu, dacă gândești prea mult, ai prea multe gânduri, asta înseamnă că mintea ta a repartizat cea mai mare parte din energia ta în cap.

Și având cea mai mare parte din energia  ta în cap, potențialul tău în tot ce vei face va veni doar din cap. Vei fi un om condus de cap. Așa cum sunt deja majoritatea oamenilor în ziua de astăzi.

Și vei rata șansa de a utiliza și potențialul din celelalte părți ale corpului tău.

Pentru că noi avem 7 centri energetici principali în corp, centri denumiți ceakre. Și fiecare ceakră se ocupă cu un anumit aspect al vieții tale. De exemplu, prima ceakră se ocupă ce energia supraviețuirii tale materiale în această lume.

Iar dacă tu nu direcționezi energie în acea primă ceakră, care stă la baza coloanei vertebrale, te vei simți aerian și îți va fi greu să supraviețuiești, nu vei avea bani.

Tocmai ți-am dat un exemplu de direcționare a energiei într-un anumit punct din corp care are efecte imediate.

Deci acesta este scopul principal al minții, printre altele, să direcționeze energia.

Demonstrația nr. 2: Inima în practică

Acum hai să vedem inima în practică.

Să spunem că tu ești bărbat și vine la tine o femeie care începe să-ți povestească despre o problemă supărătoare din viața ei.

Inima ta poate simți în mod direct ce simte femeia din fața ta, se conectează cu energia ei direct. Se conectează cu inima ei printr-o punte de energie invizibilă.

Și femeia simte că te-ai conectat la ea și că o asculți cu adevărat și că ești acolo pentru ea. Ea simte cu siguranță asta.

În schimb, dacă femeia îți povestește și tu rămâi centrat în mintea ta cu toate gândurile, vei fi exact pe lângă.

Atunci ești pe dinafară. Nu simți cu adevărat realitatea de lângă tine. Nu ești conectat la ea.

Doar faci niște calcule pe baza a ce știi din experiențele tale trecute și acționezi pe baza asta.

Dar asta înseamnă să mergi la ghici, și chiar dacă ghicești prin minte ce se întâmplă în jurul tău acum, în acest moment, tot nu te-ai conectat la energia acelui moment.

Ești pe lângă. Nu guști realitatea. Doar îți dai cu părerea despre ea, fără să ieși din vizuina ta ca s-o trăiești, s-o simți, s-o miroși și s-o atingi.

În fața ta ai o femeie dulce. Dar folosindu-ți mintea, tu poți doar să spui că este dulce, dar nu o guști cu adevărat, nu o simți în simțurile tale. Doar ți-a reieșit din niște calcule mentale că este dulce. Dar nu simți nimic.

Un alt caz este cel în care trebuie să iei o decizie dacă legi un parteneriat de orice fel cu o persoană.

Poți să-ți folosești mintea și să faci 100 de calcule despre acea persoană și profitul pe care l-ai scoate din acest parteneriat.

Sau poți să te conectezi imediat la inima ta, iar aceasta îți va spune prin intuiție directă în câteva secunde dacă e bine să bați palma cu acel om sau nu. Fără bătăi de cap, îndoieli, calcule cu scăderi și adunări, gânduri cu miile, etc.

Și dacă îți asculți cu adevărat inima, nu vei da greș.

Este un atrenament constant și provocator să rămâi centrat cât mai des cu atenția în inimă.

Și eu fac zilnic acest antrenament.

Când am început eu să-mi deschid inima și să-mi direcționez acolo energia, am primit următoarele beneficii uimitoare încă din primele zile:

  • Mă iubesc mai mult, nu mă mai simt singur și am mai multă bucurie și împlinire în fiecare zi
  • Am mai multă energie
  • Am chef să dăruiesc fără să aștept ceva la schimb
  • Vin înspre mine mai mulți clienți și oameni care au nevoie de ajutorul meu și vor să colaboreze cu mine
  • Am mai mult curaj și siguranță pe mine
  • Culmea, când dăruiesc din energia mea altor oameni, mă înarc înapoi în același timp. Inima este ca o baterie care se încarcă prin a dărui. Dar are și ea niște limite la un moment dat.
  • Am un sentiment de regalitate, noblețe și corectitudine cu care merg prin lume. Mă simt nobil.
  • Respectul de sine crește
  • Am o stare generală de spirit mult mai bună și este o plăcere pentru oameni să stea în preajma mea. Mi s-a spus că sunt un generator de energie pozitivă și alte remarci asemănătoare.
  • Am mai primit și alte beneficii, dar nu iau la puricat fiecare beneficiu.

Iată un exercițiu practic super simplu și eficient care îți ia doar 5 minute și care o să te ajute imediat să-ți activezi inima și să ți-o asculți mai bine. Eu îl fac zilnic: 

Dacă nu știi engleză, iată pașii exercițiului:

1. Pune-ți o palmă pe mijlocul pieptului, ține-o acolo, iar atenția ta se va duce automat acolo unde simți că te atingi cu palma, adică pe centrul energetic al inimii

2. Începe să respiri foarte lent: să-ți ia 5 secunde inspirația și 5 secunde expirația. Respiri foarte lent

3. Simte acum în inima ta unul din următoarele sentimente sau o combinație între ele: compasiune, ocrotire, apreciere, recunoștință. Pentru ceva sau pentru cineva anume. Găsești tu un motiv pentru care să fii recunoscător și să apreciezi.

Aceștia sunt toți pașii. Fă-i de minim 2 ori pe zi.

Tot exercițiul îți ia 5 minute, sau poți să-l faci pentru mai multe minute dacă vrei.

Toți cei 3 pași sunt obligatorii pentru ca exercițiul să funcționeze și să-ți deschidă inima ca să te transforme într-un zeu nobil.

Te îmbrațișez și îți urez o inimă larg deschisă!

Pe curând! 🙂