Secretul împlinirii: lucrul pe care aproape toată lumea îl ratează

Nimicul sau spațiul gol este singura sursă a împlinirii.

De ce majoritatea oamenilor nu găsesc niciodată împlinirea?

Pentru că toată viața lor caută acolo unde ea nu se află: printre lucrurile care se mișcă și sunt veșnic schimbătoare: gânduri, emoții, evenimente, alți oameni, tot ce se mișcă și pot vedea, auzi sau simți.

Dar ce-a existat înaintea creării lumii așa cum o vedem noi?

Nimicul veșnic neschimbător, spațiul gol dintre lucruri.

Dar noi suntem veșnic educați să fugim de goliciune, de nimic. Suntem veșnic învățați să fim ceva, să ne agățăm de ceva, să obținem mereu ceva în plus.

Și în tot acest timp, nimicul, împlinirea, stă exact sub nasul nostru așteptându-ne necondiționat să facem liniște și să vedem adevărul perfect simplu: împlinirea nu are un motiv sau un obiect care o cauzează.

Noi, frații mei, ne-am născut împliniți și fericiți! Doar că am primit o educație tenace care acționează ca o pătură peste acea împlinire naturală pe care noi o avem.

Noi nu trebuie să devenim împliniți și fericiți, noi trebuie să dăm la o parte pătura acestei educații, să privim din nou la rădăcinile noastre și la ce a fost înainte de crearea lumii și încotro se îndreptă ea.

Trebuie să privim lumea și situația ei în ansamblu, la pachet cu ce a fost înainte de ea și ce va fi după ea.

Și când îți vei lua “lanterna”, conștiința, și vei privi cu timiditate sub pătură, mici sclipiri de împlinire și fericire vor apărea, căci ai început să descoperi adevărul: Dumnezeu, nimicul simplu și tăcut.

Ai simțit vreodată un gol interior care îți provoca depresie și singurătate ?

Te-ai întrebat vreodată de ce se simte așa, acel gol interior?

Este pentru că egoul tău fuge de acel gol cu toată viteza și vrea mereu altceva, vrea mereu un obiect de care să se agațe.

Egoul care este o construcție din reflexe mental-emoționale, nu suportă golul, nimicul.

Nu-l suportă pentru că nu-și poate susține existența în gol, în nimic.

El are nevoie de ceva, de un obiectiv, de ceva ce poate obține, de o răzvrătire, o revoltă, un conflict, o tensiune, o așteptare, un trecut, un viitor, etc.

Ei bine, când simți acel gol și fugi de el, din cauză că se simte depresiv, tu nu mai pui la întrebare sursa acelui sentiment de depresie. Fugi de el direct, te refugiezi într-un film, o muzică, alte persoane, alte activități, etc.

Secretul împlinirii este ca atunci când te simți depresiv din cauza acelui gol, să privești direct în acel gol din interiorul tău și să vezi că nu există o sursă reală a acelei depresii.

Este doar egoul care îți crează un film mental-emoțional despre cum NU AȘA ar trebui să fie realitatea.

Pune-ți atenția fix în acel gol, spațiu, nimic, care se află în fiecare lucru și împrejurul lui și ai să descoperi ÎMPLINIREA venită dintr-o simplitate perfectă, Dumnezeu, nimic, potențialul a tot ceea ce este.