user avatar image

ne spune:

Cu siguranta , majoritatea dintre noi ne regasim pe marginea palniei. Citind articolul ne dorim sa fim in centrul palniei , in bratele lui Dumnezeu. Dar cum putem sa ne mentinem in acest punct? Teoretic am inteles ca prin meditatie si tocmai aici am urmatoarele intrebari:
1.Care ar fi locul cel mai potrivit pentru meditatie?
2.Cat timp ar trebui sa alocam unei meditatii?
3.Ce tehnica se foloseste incat gandurile si noi , cu toata fiinta sa ne mentinem in centrul palniei?

Cu stima,

R.S.

Răspunsuri

 1. Bună, Rodica și mulțumesc că ai citit!
  1. Poți să meditezi în camera ta, când e liniște și nu ești deranjată sau în natură. După mai multă experiență poți ajunge să meditezi și în timp ce mergi pe stradă.

  2. La început s-ar putea să adormi ptr. că al tău creier este învățat că atunci când închizi ochii și stai nemișcată este semnalul pentru somn. Dar poți băga un nou program în creier: meditația. Poți începe cu 21 de minute, apoi 30 minute, apoi 1 oră…Dacă nu ai chiar nicio treabă cu meditația, poți începe cu 7 sau 10 minute.

  3. Tehnicile sunt foarte foarte multe și diverse lăsate de diverși maeștri. Tocmai de aceea e bine să păstrăm lucrurile cât mai simple și sincere. După ce te-ai așezat și ai închis ochii, pune-ți toată atenția în centrul pieptului. Atunci când atenția îți va zbura prin gânduri, adu-o înapoi fără să comentezi nimic “cum că vezi ce n-am reușit să mă mențin”. Și adu-ți atenția de 1.000 de ori înapoi în centrul pieptului dacă e necesar. Vezi ce simți acolo, stai cu atenția pe senzațiile din centrul pieptului, oricât de subtile ar fi acestea.

  4. După meditație să te împământezi neapărat. Înainte să ieși din meditație, imaginează-ți că ai rădăcini în pământ și simte cum e să ai rădăcini, imaginează-ți senzația, leagă-te cu pământul. Chiar dacă stai într-o cameră, imaginează-ți că te conectezi cu pământul prin rădăcini, după ce ai terminat meditația. Fă împământarea ca să nu te simți aeriană și deconectată de lume după ce ieși din meditație și ieși la joacă în lume.

  Distracție plăcută!

  • Buna ziua,

   Multumesc frumos pentru acest raspuns complet. Voi incerca sa respect pasii din descriere si sunt convinsa ca voi reusi.

   Cu stima,
   R.S.

   • Să-ți fie de folos, Rodica!


Scrie un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comentariul *
Numele *
Emailul tău *